La UP incrementa de 21 a més de 40 les seues activitats anuals per al curs 2018/19


La Junta Rectora de la Universitat Popular de València ha aprovat la programació d’activitats per al curs 2018/19 amb una oferta que diversifica en relació al curs passat, el número de cursos i temàtiques de caracter anual disponibles, al passar de 21 en el curs anterior a més de 40 per al pròxim curs lectiu. Les activitats anuals tradicionals de la UP es mantenen i s’incorporen nous títols que actualitzen i amplien considerablement les opcions d’elecció, ditribuïdes en més de 500 grups de participants.

Tal como ha afirmat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i presidenta delegada la Universitat Popular de València, Isabel Lozano, «enguany hem donat un pas trascendental en la modernització i ampliació de l’oferta d’activitats de la Universitat Popular, hem duplicat les opcions quan a temàtiques i continguts disponibles pel que fa als cursos de duració anual, el que suposa atendre molt millor la demanda variada i diversa de la ciutadania i dels barris, donar cabuda a perfils més amplis, donar resposat a persones amb diferents inquietuds i curiositats, i per tant més riquesa a la Universitat Popular. Ens aproximem a la UP que volem, una UP oberta i rebosant d’activitat i de veïnat, una UP per a totes i tots».

La programació es distribueix fonamentalment en tres línies d’actuació: activitats anuals –de setembre a juny-, activitats del programa Coordenades. Aules obertes –de format curt i temàtiques molt variades i novedoses- i el projecte #Culturup, de gestió d’activitats culturals per als grups de persones matriculades en qualsevol centre i activitat.

Per al curs 2018/19 s’ofereixen al voltant de 45 activitats anuals, el que suposa un increment  en el número d’activitats de més del 100% en relació al curs anterior –en què l’oferta era de 21 opcions diferents-. Entre les activitats que contempla la nova programació, es troben: formació bàsica i formació general,  anglés per a persones viatgeres,  anglés conversació, anglés per al turisme i la hostelería, il·lustració: narració gràfica, dança contemporánea, comunicació, modelatge escultòric, informàtica, ioga, balls de saló, gimnàstica, pintura dibuix, restauració mobles, valencià, dansa pilates, música, tabal i dolçaina, artesanía mix media, técniques de pintura al aigüa i textures, gimnàstica de manteniment, l’art del reciclatge, tall i confecció, espanyol d’acollida per a persones estrangeres, espanyol: gramàtica i conversació, gimnàstica aeròbica i informàtica: retoc d’imatges, entre altres.

A les activitats anuals se sumen les del programa de format curt Coordenades. Aules obertes que creix al llarg del curs amb noves propostes. El primer bloc d’esta oferta contempla 19 títols diferents, entre els quals es troben: dramatització, teatre social, superar una entrevista de treball en anglés, els movimients socials al territori valencià, morfología de la llengua castellana, el collage, la textura  i el volum en pintura, passejant pels  entorns naturals de la ciutat, retrat: estudi de la persona, història de l’art valencià, taller d’expressió escrita i oral en valencià, anglés: trucs de pronunciació, paisatgisme: pintura de paisatges i modelat: escultura cerámica, entre altres.

La programació d’activitats es desenvoluparà en 30 centres i extensions de la Universitat Popular: palauet d’Aiora –espai sociocultural-, Algirós, Benicalap, Benimaclet, Benimàmet, Cabanyal, Natzaret, Forn d’Alcedo, Castellar-L’Oliveral, Ciutat Vella, El Palmar, La Torre, Malva-rosa, Marxalenes, Morvedre, Nou Moles, Abastos, Orriols, Pinedo, Borbotó, Massarrojos, Poble Nou, Benifaraig, Carpesa, Les cases de Bàrcena, Rovella, Russafa, Sant Isidre, Sant Marcel·lí i Trafalgar.

A més de les activitats formatives, la Universitat Popular programa anualment activitats culturals per als grups de participants dels seus centres que permet la realització de més de 1.700 visites a museus, excursions, recorreguts guiats, entre altres tipus d’activitats i més de 50.000 participants asistents a les diferents activitats.