La #UPNouMoles amb el patrimoni europeu


El centre #UPNouMoles de la Universitat Popular de València ha dedicat el projecte de centre del curs 2017/18 a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Amb este motiu han elaborat una serie de cartells sobre el patrimoni material europeu que ha sigut exposat al propi centre.

L’objectiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural és animar a més persones a descobrir i comprometre’s amb el patrimoni cultural europeu i a reforçar el sentiment de pertinença a un espai europeu comú. El lema de l’any és: “El nostre patrimoni: on el passat es troba amb el futur”.

L’any s’ha traduït en una sèrie d’iniciatives i esdeveniments en tota Europa que el seu objectiu és que la ciutadania s’acoste al seu patrimoni cultural i es comprometa activament amb ell.
El patrimoni cultural influeix en la nostra identitat i la nostra vida quotidiana. Forma part dels pobles i ciutats, els paisatges naturals i els jaciments arqueològics d’Europa. No solament es troba en la literatura, l’art i els objectes, sinó també en els oficis apresos dels nostres avantpassats i avantpassades, les històries que expliquem als nostres fills i filles, el menjar de la qual gaudim en companyia i les pel·lícules que veiem i en les quals ens reconeixem.