Dones al segle XX


En l’aula de Comunicació dels centres UP Nou Moles i Abastos han treballat enguany en una investigació sobre les dones en el segle XX  a Europa i han elaborat un espectacular mural informatiu que es pot visitar en el centre #UPNouMoles.  En el procés, han treballat sobre l’evolució de la situació de les dones i el seu paper en tots els àmbits de la societat en totes les disciplines.

This slideshow requires JavaScript.

El mural forma part del projecte de centre que s’ha desenvolupat en relació a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una primera reflexió va portar al grup de participants a pensar en patrimoni material que conforma un passat, present i futur comú a Europa. Però en aprofundir en la temàtica escollida, el grup va veure necessari treballar també el patrimoni immaterial. Les idees que formen part de la cultura europea en relació a la conquesta de llibertat, solidaritat, igualtat, democràcia, benestar, sostenibilitat, formen part del patrimoni europeu.

“En cap lloc com a Europa” assenyala el treball, “s’ha fet tant en l’últim segle i mig per *empoderar a les dones”. Per açò una de les activitats de l’aula de Comunicació es va centrar a fer visibles a aquestes dones durant dècades en l’ombra, que tant han contribuït també al patrimoni europeu en molt diversos sentits.