Trobada “Del camp a la taula per altres camins”


 

LA UNIVERSITAT POPULAR TRASLLADA A L’ESTACIÓ DEL NORD UN MERCAT I UNA TROBADA SOBRE CONSUM I PRODUCCIÓ SOSTENIBLE

La Universitat Popular de València portarà, el pròxim dijous 19 d’abril, el camp al centre de València, en la jornada ‘Del camp a la taula per altres camins’, una cita per a conéixer productores i productors de proximitat, i reflexionar sobre el model de relació entre el camp i la ciutat per facilitar així el consum sostenible i saludable tant per al medi ambient com per a les persones.

 

La Universitat Popular de València, arran de la declaració de València Capital de l’Alimentació Sostenible al 2017, va encetar un programa amb vocació de continuïtat denominat #UPAlimenta. En el marc d’este es desenvolupen activitats de formació, reflexió i divulgació al voltant de l’alimentació sostenible i saludable.

Al llarg de la vesprada de dijous, a la sala dels mosaics de l’estació es celebrarà una roda amb micro debats de 20 minuts amb productores i productors ecològics, que contaran les seues metodologies de producció i els valors dels seus productes. Al final de la vesprada se celebrarà un debat sobre la necessitat d’un model de consum sostenible que compte amb fluxos àgils i eficients entre el camp i la ciutat.

La jornada ‘Del camp a la taula per altres camins’ se celebra el pròxim dijous

“La jornada també comptarà amb un mercat de diferents productes artesanals i ecològics produïts a les proximitats de València, que s’instal·larà de 16 a 20 hores a l’esplanada de l’Estació del Nord, un espai neuràlgic de València on passen centenars de persones en tot moment”, ha dit la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i presidenta delegada de la Universitat Popular, Isabel Lozano.

“Som conscients de la necessitat de donar continuïtat a la tasca per una alimentació saludable i respectuosa amb el medi ambient en la nostra ciutat, i sabem del paper estratègic que una institució com la Universitat Popular, arrelada als barris, té en esta tasca, i volem continuar aprofundint en ella més enllà de la capitalitat del 2017”, ha explicat la regidora Lozano.

UN ANY PLE DE TALLERS DE PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA

Al llarg d’este curs s’han realitzat diferents tallers formatius gratuïts en este sentit als centres de la Universitat Popular de Castellar, Carpesa, Russafa i Morvedre. A més, s’ha fet un taller de recuperació de les pràctiques populars en alimentació sostenible, a través de la memòria oral, especialment de les dones, que es recolliran en píndoles audiovisuals per a donar-los visibilitat.

La jornada “posa de manifest que la Universitat Popular és un espai pròxim per abordar l’alimentació saludable i sostenible, un espai de coneixement sobre producció i de connexió entre l’espai agrícola i la ciutat, que ha de caminar cap al consum conscient i responsable”, ha dit Lozano.

“La Universitat Popular ve desenvolupant també des de  fa uns anys un taller d’agricultura ecològica i ha consolidat un grup estable d’autoaprenentatge que està cultivant de manera autònoma a partir de la seua activitat i el seu vincle amb la UP. A més, manté una col·laboració amb centres educatius com l’IES Jordi de Sant Jordi per impulsar conjuntament l’hort escolar de l’institut i realitzar activitats intergeneracionals”, explica Lozano.

Finalment, la regidora Lozano ha volgut agrair a Adif la cessió de l’espai de l’Estació del Nord per dur endavant esta jornada organitzada per la Universitat Popular de València.