Una vesprada en l’horta amb #Ecocinear


El grup de participants del curs #Ecocinear de la Universitat Popular de València han realitzat una de les sessions d’aquest curs d’alimentació sostenible i cinema en l’horta de Meliana. L’especialista Susana Rey, formadora del curs i realitzadora dels audiovisuals #Ecocinear ho explica:

Una vesprada a l’Horta.
El passat 6 de novembre, el grup del taller “Ecocinear” eixirem del Palauet d’Aiora rumb a Meliana; Últims avisos pel xat i el sol trepitjant-nos els talons perquè el taller és en horari de vesprada i els dies ja són més curts…

Vam anar en cotxes per pura intendència, però el carril bici de l’Horta Nord et porta fins a la mateixa vora de l’hort!

En plena horta valenciana, ens esperava Carmen Hurtado que, juntament amb diverses persones, gestiona quaranta horts als quals acudim urbanites i una altra fauna verda a la recerca de pau i saviesa… Carmen sap moltíssimes coses sobre l`Horta i sobre reciclatge, i les explica amb molta amabilitat i eficàcia.

Des del 2015 Bartolomé, un dels participants del taller “Ecocinear” d’enguany, conrea, al costat del seu fill, hortalisses i verdures ecològiques de temporada per a consum propi.

Comencem a desplegar l’equip i a avançar entre les parcel·les mentre Carmen i Bartolomé, ens il·lustraven amb el seu bon fer…

Arribat el moment, també vam voler sembrar alguna cosa simbòlica i plantàrem coliflor i col amb la promesa de tornar a la primavera i veure com i quant “hauran crescut els nostres plantons” je, je!

Per a finalitzar una vesprada tan productiva, el nostre amic i la nostra amiga ens van sorprendre amb la luffa!, una hortalissa que es planta entre maig i juny i a més de ser l’esponja de l’horta i excel·lent per a la pell és, ni més ni menys una alternativa sostenible a plàstics i sintètics!

I per a acabar una jornada de cinema, Bartolomé i Carmen ens tenien preparat boniato i carabassa al forn! Què més es pot demanar?

Queia la vesprada i era hora d’anar-se’n… Marxàvem tots i totes alegres perquè la terra ens havia ensenyat coses i havíem compartit alguna cosa creativa; la màgia de la naturalesa. Jo anava doblement contenta pensant que aquesta primera eixida havia revelat un grup tan heterogeni com entusiasta i disposat. Ara ja no tenia dubtes: anàvem a dedicar el taller #Ecocinear de #UPAiora a l’Horta de València i estava segura que d’ací solament podia eixir alguna cosa bonica!

Novembre, 2018