Un guió de futur: Alimentació Sostenible i Saludable #Ecocinear


Amb motiu de la capitalitat mundial de València en alimentació sostenible, la Universitat Popular posa en valor els coneixements dels seus i les seues participants. Recopila l’herència de la cultura popular que hem rebut de les generacions que ens van precedir i que ha contribuït a una alimentació sostenible i saludable i la converteix en materials audiovisuals per a la seua divulgació. Amb açò, construeix un pont per a la transferència de coneixement informal alhora que impulsa l’aprenentatge a partir de les experiències del propi grup participant.

Un grup de persones que recorden, comparteixen i creen juntes entorn de la idea de sostenibilitat.

“UN GUIÓ DE FUTUR: TALLER D’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE I SALUDABLE” és un taller de caràcter pràctic que té com a marc la idea de sostenibilitat i alimentació saludable. En ell la UP desenvolupa metodologies actives, participatives, amb visionat de vídeos, projecció d’imatges i enregistrament d’imatges al mateix temps. Amb posada en comú d’experiències pròpies, exercicis de recuperació de la memòria de cada participant en relació a la cuina, l’alimentació, els costums entorn de la taula… tant propis com de l’entorn i el reconeixement de l’herència cultural en relació a l’alimentació.

Els coneixements i les idees recopilades en el taller són la base per a traure conclusions, realitzar un guió i gravar una producció audiovisual sobre la temàtica treballada. El procés és íntegrament participatiu, de manera que des del guió al càsting compta amb la participació del grup. L’audiovisual final servirà per a donar difusió als coneixements i les pràctiques quotidianes sobre alimentació saludable i sostenible evidenciades en el taller, en el context de la capitalitat mundial de València en alimentació sostenible. I serà projectat en els centres de la Universitat Popular de València i publicat en xarxes socials.

 

El taller és gratuït i s’està desenvolupant durant els mesos d’octubre i novembre de 2017 en el centre UP Morverdre, situat en la plaça Roncesvalles, 8.

 


UN TALLER DE CINEMA I SOSTENIBILITAT
El taller l’imparteix SUSANA REY, doctora en Belles Arts, guionista i realitzadora audiovisual, amb vuit premis nacionals i internacionals (Brasil, Sendai-Miyagi Japó, Catalunya, Mèxic, Galícia, entre altres).

Compta amb diferents premis internacionals en curtmetratges. Els seus treballs fílmics s’han vist en múltiples festivals de cinema a diferents països (Alemanya, Bèlgica, Turquia, Portugal, Argentina,etc.) i en els Instituts Cervantes de Berlín i Lisboa, en The Graduate Center of the University of  New York, en diverses “Fnac”, etc. S’han emès en diverses televisions i han sigut ressenyats en premsa especialitzada: Cahiers du Cinema, Variety…

Ha treballat en l’equip d’art de diversos llargmetratges (“Los lunes al sol” de Fernando León de Aranoa, “A los que aman” d’Isabel Coixet, “Cuando vuelvas a mi lado” de Gracia Querejeta, entre altres).

Ha sigut seleccionada per a realitzar diversos projectes d’escultura en espais públics (Pla Leader de la Comunitat Europea) i ha sigut becada per la EICTV de Cuba i per la Conselleria de Cultura de la Xunta de Galícia per a realitzar estudis en l’Escola de Cinema i TV de l’Havana.

Té diverses publicacions de recerca en el camp de l’art, col·labora en premsa i és autora, il·lustradora i compositora dels set temes musicals del lliure-disc “Martiño i o mar”.

Ha impartit classes d’Art i Tecnologia en l’Institut Español de Lisboa, a Portugal, i en l’Escola Superior de Disseny d’Oriola i ha desenvolupat tallers, ponències i “Master Class” en diferents universitats i fòrums, com en elCuny de la Universitat de Nova York, Universitat Politècnica de València, Universitat de Santiago, Universitat de Vigo, Centre galego de Artes da Imaxe, Fundació Carlos Casessis, Fundació Caixa Nova, Escola Gavina de València i el Centre Octubre, entre uns altres.