MEDI AMBIENT I AGRICULTURA ECOLÒGICA EN UNA SOCIETAT SOSTENIBLE


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA ECOLÒGICA EN UNA SOCIETAT SOSTENIBLE

Per Nuria Cervera Castellanos

CONTINGUTS: Monogràfic basat en la projecció del documental “Carrícola, pueblo en transición” i el col·loqui amb l’alumnat.

La societat actual comença a obrir els ulls cap a formes de vida més sostenibles. L’agricultura ecològica es mostra com un tema d’actual interés i comença a ser el futur de l’agricultura. En la Mostra de València s’ha projectat el documental, mostrant que cada vegada més públic està interessat per saber més sobre aquesta forma de vida.

METODOLOGIA:

Es projectarà el documental i es farà una anàlisi dels conceptes que ens mostra el guió. Reflexionarem sobre la realització de l’obra. Com s’ha enfocat per a reforçar certes idees. Com es tallen els plans, s’afigen músiques i es narra per a generar idees en l’espectador.

CONTINGUT:

Documental “Carrícola, poble en transició”. El documental mostra la història recent de Carrícola, un poble en el sud-est d’Espanya que, des de principis dels anys huitanta, ha fet de la sostenibilitat el seu senyal d’identitat. Tant en l’agricultura com en la gestió dels recursos naturals, el poble ha adoptat estratègies ecològiques i comunitàries., integrant les pràctiques artístiques i culturals en el seu procés de transformació. Carrícola representa una experiència única en una regió que va abraçar amb entusiasme el model desenvolupista en les últimes dècades. El projecte Carrícola, poble en transició parteix de l’anàlisi de les problemàtiques que caracteritzen les àrees rurals de la península i, especialment, als xicotets municipis afectats per l’emigració i l’envelliment de la població. El documental examina les diferents estratègies implementades per la comunitat de Carrícola per a evitar la seua desaparició, al costat dels desafiaments relacionats amb l’adopció d’un model econòmic-cultural alternatiu a l’imperant en el seu entorn. Al seu torn, pretén mostrar estratègies de autorrepresentación de la pròpia comunitat, i revelar les claus que han augmentat la resiliència dels seus habitants, aconseguint atraure noves famílies que estan col·laborant a la seua continuïtat com a poble viu.

CENTRE UP CASTELLAR- L’OLIVERAL

2 sessions: 28/05/19-30/05/19

Dimarts i dijous de 17 a 19 hores

Gratuït

Inscripció: http://matricula.universitatpopular.com