25N: Dia Internacional per a combatre la violència contra les dones


En esta pàgina s’aniran publicant les activitats programades per la Universitat Popular de València.

I ací podeu consultar les activitats organitzades per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de València: https://www.valencia.es/25novembre2020/

 

ACTIVITATS DELS CENTRES DE LA UNIVERSITAT POPULAR DE VALÈNCIA

UP MORVEDRE
Plantegem l’ús de micro-relats que permeten prendre consciència dels coneixements, les idees i els sentiments propis. Treballarem a l’aula , des del dia 16 fins al mateix 25 de novembre, depenent de les activitats formatives, amb:

-Lectura i anàlisi de micro-relats relacionats amb aspectes de gènere – consulta de blogs i pàgines web en els quals es recopilen microrelats
– Coreografiar alguns microrelats acompanyant-los de música – activitats posibilitadores encaminades a la creació de micro-relats.
Els treballs resultants es divulgaran a través d’exposició en el centre i/o  mitjançant altres canals digitals. En el cas que algun o alguna participant ho desitge, proposarem presentar el seu micro-relat en “Els contes clars contra la violència de gènere”, una iniciativa d’Educar en Igualtat, de la Fundació Dones
(https://observatorioviolencia.org/fundacion-mujeres-te-invita-al-acto-de-lectura-ycierredel-concurso-de-micro-relatos/)


UP ROVELLA

 • Dilluns 23 i Dimarts 24:
  Recital de poemes. La selecció reflecteix la lluita contra la violència de gènere. Poemes escrits per dones. A la porta del centre de l’UP Rovella a les 10 hores, mantenint la distància reglamentària concorde a normes covid, amb invitació a les associacions del barri i entitats pròximes.
 • Dimecres 25 de Novembre: Hem sol·licitat a la Biblioteca Valenciana assistir al taller de dona i literatura i visita a Monestir.

UP EL PALMAR
Per tal de mantenir l’aforament màxim permés de 6 persones, s’ha  optat per treballar la violència masclista de manera transversal en cada sessió del dia 25N a les diferents activitats desenvolupades el mateix dimecres 25 de Novembre: Memòria, Formació General, Inglés, Dibuix i Pintura, Artesania, Gimnàstica.

Cada formador i formadora ha preparat una sessió centrada en:
Donar a conéixer l’existència de tal commemoració,  la importància d’aquesta, el per què d’aqueixa data, sensibilitzar amb la temàtica, defensar l’eliminació de la violència masclista,  ressaltar la importància de “educar en igualtat” per a arribar a un present sense violència i identificar micromasclismes existents en la societat.


UP POBLES NORD2
Elaboració de pancarta que es pensajarà a l’entrada del Centre per a commemorar aqueix dia i es farà referència en totes les classes durant la setmana.


UP BENICALAP
L’activitat es treballarà des dels diferents tallers donada la situació actual que exigeix limitació d’aforament.
S’elaboraran uns panells en els quals es penjaran missatges que facen referència al tema de la violència masclista. Aquests panells quedaran exposats en els diferents accessos al centre perquè puguen ser visible per qualsevol participant. En cada taller es treballarà de manera diferent.
Balls de Saló: a través de lletres de cançons triades per participants s’intentarà reflexionar sobre el mal que fa sobretot a la joventut aquest tipus de comportaments.
Restauració i Dibuix s’encarregaran de dissenyar els murals on se situaran els missatges.
Formació Bàsica, General, Estimulació Cognitiva i Gimnàstica: elaboraran els cartells amb els missatges que volem donar. En aquestes activitats, a més, es treballara´a les aules, en l’origen i fonament d’aquesta data.


UP AIORA

El centre UPAiora està en el grup motor d’entitats del barri (Junta Municipal de la Marítim, Unitat d’Igualtat Maritím, CMJ Algirós, CMJ Grau-Port, CMJ Natzaret, YMCA, Creu Roja Espanyola, Universitat Popular de València o grup BCM Gestionar-te) i ha promogut en el nostre II BATECS DE BARRI el 25N DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DELS VIÒLENCIES CONTRA ELS DONES amb les següents activitats conjuntes:

 • EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “DONS DEL MÓN” del 6 al 27 de novembre. En el Palauet d’Aiora. Inauguració el divendres 6 de novembre a les 18 h.
 • CERTAMEN FOTOGRÀFIC REBEL.LA’T + EXPOSICIÓ DELS OBRES del 20 al 30 de novembre en el CMJ Algirós. Inauguració el divendres 20 de novembre a les 18 h.
 • RUTA GUIADA PER L’ART URBÀ DE DONS ARTISTES EN ELS BARRIS DEL CABANYAL-CANYAMELAR. Dijous 12 i dimarts 17 de novembre a les 16.30 h. Punt de trobada en l’estació del Cabanyal.
 • MONÒLEG “NO SOLS DOLEN ELS COLPS” DE PAMELA PALENCIANO. Divendres 13 de novembre a les 18.30 h. a l’auditori del CMJ Algirós.
 • CURTS PER LA IGUALTAT + COL.LOQUI. Dissabte 14 de novembre a les 11 h. CMJ Grau-Port.
 • OBRA DE TEATRE: “SEGAREM ORTIGUES AMB ELS TACONS” TEATRE DEL CONTRAFET. Divendres 20 de novembre a les 19 h. en el CMJ Algirós.
 • “LA ROSCA DE LA IGUALTAT”. Dijous 26 de novembre a les 17.30 h. Al Centre Municipal de Joventut de Natzaret.
 • Creació de pancartes a penjar en diferents associacions i entitats del barri d’Aiora amb les següents consignes que des del 6 de novembre fins al 27 estaran visibles pel barri:

“GENEREM LA NO VIOLÈNCIA DE GÈNERE”
“PER UN BARRI LLIURE DE VIÒLENCIA DE GÈNERE”

 • Debat entre dones: “LA UP. ESPAI LLIURE DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE” dimarts 10 de novembre a les 17 h en el Palauet d’Aiora.
 • Reflexions en els CLUBS DE LECTURA DEL ESPAI SOCIOCULTURAL D’AIORA del llibre de la premie Nobel Olga Tokarczuk “UN LLOC ANOMENAT ANTANY”. El 17 i el 18 de novembre.
 • Participació en la manifestació o en els actes que es realitzen convocats per l’Assemblea Feminista de València per al 25N.

POBLES NORD1

 • Projecció de curts:
  1era sessió en Borbotó. Dimecres 25 Nov 16h Aforament 14 Persones
  2dona Sessió en Poble Nou. Dijous26 Novembre 16h. Aforament 14 Persones
  Curts seleccionats:
  “Desenfocada”, de Miguel Angel Furnier
  “A domicili”, d’Oleguer Baró
  “No”, de Adrian Corriol
  “L’ordre de les coses”, dels germans Cessar i Jose Esteban Alenda
 • El dijous 26 de Novembre després de les projeccions la formadora d’artesania realitzarà un taller de Transferències ceràmiques amb imatges, logos o frases contra la violència de gènere

UP CIUTAT VELLA

 • Participació en els tallers organitzats per la Biblioteca Valenciana “Dones i literatura”
  Vídeo fòrum sobre la pel·lícula “Et done els meus ulls” . Es projectarà a través de Teams i s’obrirà un col·loqui-reflexió.
 • Elaboració d’un mural per a l’hall del centre.

UP TRAFALGAR

 • 23/11/2020 | 9.00 hores i a les 17.00 hores: Confecció d’un mural contra la violència de gènere a l’aula A05 Aquest mural s’exposarà en l’hall del centre UP Trafalgar de la Universitat Popular.
 • 16/12/2020 | 11.00 hores: Xarrada-debat “Aclarint els mites sobre la violència contra les dones”, a les aules A02 i A03 (unides), a càrrec de la tècnica de Igualtat de Marítim, Ángela Mena.