[CURS 2019/20] La Universitat Popular obrirà la preinscripció i matrícula a setembre


La Universitat Popular de València presenta una programació renovada per al curs 2019/20 amb activitats de cicle llarg a les que se sumaran, al llarg del curs, els tallers de diferent duració dels programes «Coordenades. Aules obertes» i les classes de «Viure en valencià». El període de preinscripció i matrícula es trasllada enguany al mes de setembre per aproximar la sol·licitud de plaça amb la formalització de matrícula.

Una altra novetat és que a partir de l’1 d’octubre es pot fer la matrícula de totes les activitats que es desitge, sense limitació

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que «enguany hem donat passos importants  per  millorar el procediment de sol·licitud de plaça i matrícula en les activitats, al traslladar la primera part del procés, la de sol·licitud d’activitat i sorteig, a setembre, ja que això ens permet que el moment de sol·licitud de plaça i el de formalització de la matrícula estiguen pròxims i consecutius i evitar així les desercions i canvis que fàcilment poden produir-se si entre les dos parts del procés mantenim quasi dos mesos de distància, com ha sigut tradicional a la UP».

Altra de les novetats d’enguany serà la possibilitat, a partir de l’1 d’octubre, de matricular-se de totes les activitats que es desitge, sense la limitació del màxim de 3 que s’aplicava fins ara i que sols s’aplicarà durant el període de matriculació de setembre. Una vegada superada esta fase, la matrícula per a cobrir places lliures serà oberta i ilimitada.

A més, explica l’alcalde, «enguany el procediment s’ha perfeccionat de manera que serà més curt i senzill. La plataforma online permetrà consultar directament en quines activitats o centres queden places lliures i fer busques per centre i per activitat.  El procediment serà online però es mantindrà, com en els últims anys, la possibilitat de rebre atenció i suport presencial als centres de la Universitat Popular per part del nostre personal». A més, cada persona interessada podrà consultar online amb el seu DNI el resultat del sorteig de places.

El període de preinscripció per al curs 2019/20 serà del 2 al 15 de setembre. El sorteig de places se realitzarà el 16 de setembre i la formalització de matrícula per a les persones que hagen obtingut plaça al sorteig serà del 18 al 23 de setembre. A partir del 24 de setembre queda oberta la possibilitat de matrícula per a les places lliures i fins que s’esgoten.

Les classes començaran el 25 de setembre per als grups d’activitat que tenen classe dilluns i dimecres i el 26 de setembre per als grups d’activitat amb classes dimarts i dijous. La preinscripció i la matrícula es realitzaran a través de la web www.universitatpopular.com