L’increment de pressupost de la #UPValència en més de 600.000 € permetrà cobrir baixes i jubilacions


LA UNIVERSITAT POPULAR AUGMENTA EL SEU PRESSUPOST MÉS DE 600.000 EUROS PER A POSAR FI A LA DISCRIMINACIÓ HISTÒRICA EN DRETS DEL SEU PERSONAL FORMADOR 

El pressupost per al 2020 frega els 6 milions d’euros

La Junta Rectora de la Universitat Popular de València, que presidix la regidora Isabel Lozano, ha aprovat hui dilluns els pressupostos per a 2019 de la Universitat Popular (UP), que aconseguiran els 5.934.681 euros, la qual cosa suposa un increment de 613.679 euros respecte als comptes d’enguany, que ja s’havien incrementat en 425.056 euros respecte a 2018.

Amb estos pressupostos es podrà posar punt i final a la discriminació històrica que patia el personal laboral de la Universitat Popular de València com a conseqüència de la falta de classificació i d’una relació de llocs de treball (RPT) amb unes condicions retributives molt inferiors als de la resta del personal municipal.

“Des de l’actual equip de govern local hem assumit la necessària tasca de regularitzar la situació del personal laboral de la UP a fi d’adaptar-ho a la legislació vigent que, a diferència del personal funcionari de la UP, no tenien com a referència els instruments d’ordenació del propi Ajuntament. Sens dubte va ser una pèssima gestió del Partit Popular, que va deixar una situació difícilment justificable: uns treballadors tenien unes condicions millors que uns altres, però exercien el mateix treball. Ara hem regularitzat la situació”, ha explicat Lozano.

La necessitat d’abordar este procés i el procediment a seguir constituix part fonamental del Pla Estratègic de la Universitat Popular aprovat per la Junta Rectora i dóna compliment a les obligacions imposades per la legislació vigent i al mandat establert pel Ple Municipal en data de gener de 2017.

Lozano ha ressaltat el “compromís indubtable i sòlid” del Govern municipal amb la Universitat Popular i amb el “importantíssim servici» públic que presta a la ciutadania de València, aspecte que «es demostra amb l’increment d’un milió d’euros en el pressupost en dos anys».

Així mateix, ha recordat que «malgrat haver-se acordat en 2013 el reconeixement dels triennis del personal formador de la Universitat Popular, el PP mai el va fer efectiu ni ho va complir. Amb l’actual Govern municipal des de l’any 2017 s’està complint amb aqueix compromís», ha agregat.

NOUS CENTRES

Lozano també ha explicat el compromís municipal de desenvolupar la xarxa de Centres de la Universitat Popular i els nous Espais Socioculturals, substituint i reubicant, a més, els actuals locals llogats per uns altres de titularitat municipal. També el de continuar amb la renovació dels continguts de la programació anual de la universitat popular, tant de cicle llarg com activitats interdisciplinàries, amb la conseqüent reordenació dels recursos humans encarregats de desenvolupar esta programació.

Finalment, la regidora Lozano a mostrat el seu compromís amb la potenciació del programa “Coordenades-Aules Obertes”, incrementant el número, continguts i formats de les accions a realitzar en els centres de la Universitat Popular, en particular les accions per a la preparació dels exàmens de la Junta de Coneixements en Valencià.