Jornades d’activitat física i salut a #UPCastellarOliveral


La Universitat Popular de València continua desenvolupant activitats per a la #sostenibilitat en els seus centres i aules. El centre #UPCastellarOliveral ha celebrat el Dia Mundial de l’Activitat Física i el Dia Mundial de la Salut amb dues jornades dedicades íntegrament a activitats saludables i de sensibilització des de diferents àmbits.

En les jornades del 6 i 7 d’abril es va realitzar una ruta caminant per l´horta de Castellar fins a la platja de Pinedo on les persones participants van fer un esmorzar saludable per a carregar forces. Després del descans es va programar un ball col·lectiu per a encetar amb una activitat divertida  una vesprada d’activitats d’aprenentatge com el taller de conversa d´anglés “Salut i Covid”.

A més, els grups de Pintura i dibuix del centre UP van treballar la temàtica de la salut i la sostenibilitat i prepararen una exposició de les seues obres amb el títol “Salut i art”. La inauguració va estar acompanyada d’una performance realitzada per les participants i referida a la temàtica treballada a l’aula sobre salut, sostenibilitat, activitat física i alimentació saludable.

La jornada es va tancar amb una sessió de ball per la salut en la sala gran del Centre Cívic de Castellar- l´Oliveral. Durant la vesprada els agricultors i agricultores ecològiques de l’horta van exposar els seus productes de proximitat i les persones assistents pogueren comprar-ne i degustar-los.

La segona jornada per la sostenibilitat, la salut i l’activitat física es va encetar amb el taller d´anglés “Com apanyar-se en la consulta del metge en anglés” i tot seguit,  i per enfortir el cos, tres tallers de tonificació, abdominals i estiraments.

A la vesprada, el programa va oferir una ponència sobre alimentació en l’activitat física i hidratació i les jornades es van clausurar ballant zumba.

Les participants de la Universitat Popular de València a Castellar-l’Oliveral i la gent del barri van gaudir d´unes jornades plenes de tallers, activitats i actes formatius i de sensibilització relacionats amb l’activitat física i la salut que s’han valorat com un èxit de participació i d’aprofitament.