Ajornat! La Universitat Popular reunirà a 500 persones el 8M per a ballar juntes “Ay mamá” de Rigoberta Bandini


Esta activitat prevista per al 8 de març s’ajorna fins a nova data amb motiu de la pluja.

La Universitat Popular de València reunirà el 8 de març a 500 persones en l’esplanada del tram IX del riu, entre el pont de l’Exposició i el de les Flors, per a ballar juntes una coreografia per al tema “Ay mamá”, de Rigoberta Bandini, i una selecció de música per al 8M, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La convocatòria porta per lema “#UPBalla per les dones”, té caràcter festiu, reivindicatiu i obert al públic i participen 12 centres UP de diferents barris i pobles de la ciutat.

Coreografia per al #8M:

Als centres de la UP es realitza durant tot el curs una tasca de divulgació, conscienciació i formació en els valors que reivindica el feminisme i ho hem volgut celebrar i visibilitzar amb motiu del 8M. Els centres de la Universitat Popular de València són espais de trobada, aprenentatge i participació per a les dones en el seu dia a dia; són espais on les dones socialitzen, s’acompanyen, teixeixen xarxes de suport, reben recursos i creixen juntes per a afrontar les desigualtats i les seues conseqüències.

L’acte expressa els resultats del treball realitzat als centres UP al llarg dels anys en relació a la reivindicació dels drets i oportunitats de les dones. És una mostra de la motivació, la sensibilització i l’empoderament que s’ha impulsat des dels centres de la Universitat Popular amb el treball tant a les aules com amb les activitats socioculturals que organitzen o en les que participen els centres de manera quotidiana. Cada curs se gestionen des de la UP més de 50.000 assistències a activitats socioculturals pròpies i de la ciutat.

Les prop de 500 participants de “#UPBalla per les dones” arribaran a peu en 9 columnes a l’esplanada del tram IX del riu, situada entre els ponts de l’Exposició i el de les Flors, des dels seus respectius centres de la Universitat Popular en Poble Nou, Borbotó, Massarrojos, Castellar-l’Oliveral, Orriols, Nou Moles, Sant Marcel·lí, Espai sociocultural Palauet d’Aiora, El Palmar, Pinedo, Trafalgar i Morvedre. Des dels diferents centres eixiran grups d’entre 15 i 90 persones.

L’acte es celebrarà de 10:30h a 13:15 hores i comptarà, a més, amb la participació de la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, i la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud. A les 10:30 h s’encetarà l’acte amb unes paraules de benvinguda i fins a les 13:15h sonarà i es ballarà una selecció de música per al 8M, entre la que es troba la llista de Spotify preparada per la regidoria d’Igualtat “Cançons per al 8M”.

A més, cada mitja hora des de les 11:00h es realitzarà el ball col·lectiu del tema “Ay mamá”, de Rigoberta Bandini seguint una coreografia adaptada pel formador de balls de la Universitat Popular, Juanjo Navarro. L’adaptació s’ha realitzat per a facilitar a persones de diferents edats i mobilitat la possibilitat de seguir els passos. Hi haurà repetició de la coreografia a les 11:30 h; 12:00 h; 12:30 h. Entre ball i ball del tema de Rigoberta Bandini es podrà ballar lliurement altres temes relacionats amb les reivindicacions del 8 de març.

La coreografia preparada per a l’ocasió està disponible sobre estes línies. Els 12 centres UP participants l’estan assajant a les aules de la UP per al dia 8 de març i les persones que vullguen sumar-se poden assajar els passos prèviament seguint el vídeo. La distribució de les 500 persones participants per al ball col·lectiu ocuparà al voltant de 1.500 metres quadrats.

En l’acte es distribuiran dorsals identificatius de la jornada a les persones que se sumen al ball i xapes reivindicatives. També hi haurà un panel o photocall per a immortalitzar la participació en l’activitat.

ESCALETA ACTE #8M #UPBalla

10:30 h ARRIBADA A L’ESPLANADA ENTRE EL PONT DE L’EXPOSICIÓ (peineta)  I EL DE LES FLORS amb música.
10:45 h Paraules de benvinguda del director de la Universitat Popular de València, Nacho Pastor.
Paraules de benvinguda de la regidora de Serveis Socials i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano.
Paraules de benvinguda de la regidora d’Igualtat, Lucia Beamud.
Paraules de l’autor de la coreografia, Juanjo Navarro, per a la disposició de participants i coordinació del ball.
11:00 h 1er ball de la coreografia d’ ”Ay Mamá” de Rigoberta Bandini guiat per formadors i formadores UP.
Ambientació musical / Ball lliure llista Spotify ‘Cançons per al 8M’ elaborada per la regidoría d’Igualtat. https://open.spotify.com/playlist/5gqb5Zn8GR4YqXoiosaq0D?si=c828546fa20441df
11:30 h 2on  ball de la coreografia d’ ”Ay Mamá” de Rigoberta Bandini.
Ambientació musical / Ball lliure  / Llista Spotify ‘Cançons per al 8M’ elaborada per la regidoría d’Igualtat https://open.spotify.com/playlist/5gqb5Zn8GR4YqXoiosaq0D?si=c828546fa20441df
12:00 h 3er  ball de la coreografia d’ ”Ay Mamá” de Rigoberta Bandini.
Ambientació musical / Ball lliure  / Llista Spotify ‘Cançons per al 8M’ elaborada per la regidoría d’Igualtat https://open.spotify.com/playlist/5gqb5Zn8GR4YqXoiosaq0D?si=c828546fa20441df
12:30 h 3er  ball de la coreografia d’ ”Ay Mamá” de Rigoberta Bandini.
Ambientació musical / Ball lliure  / Llista Spotify ‘Cançons per al 8M’ elaborada per la regidoría d’Igualtat https://open.spotify.com/playlist/5gqb5Zn8GR4YqXoiosaq0D?si=c828546fa20441df
13:00 h Acomiadament. Paraules de tancament dels responsables de centres participants.

 Tant el temps per esmorzar de pìc nic com l’ús del photocall será posible en qualsevol moment.