La UP obri el 15 de febrer el nou centre #RibesEspai en el Parc Central


El dissabte 15 de febrer de 2020 a las 11h la Universitat Popular de València obrirà les portes d’un nou centre UP, un espai sociocultural en el cor del Parc Central. El ‘Ribes Espai Universitat Popular’ està situat en una de les naus industrials obra de l’arquitecte Demetrio Ribes, construïdes a principis del segle XX i declarades Bé de Rellevància Local -BRL-. En aquest nou centre la Universitat Popular té previst desenvolupar, entre altres, les activitats de Dansa Expressió corporal, Dansa Pilates, Tabal i dolçaina i Dramatització (teatre).

L’edifici compta amb una superfície total construïda de 739 m², dels quals 467 m² en la planta baixa i 272 m² en la primera planta.  En la planta baixa es troba el vestíbul, un despatx i 2 aules àmplies: una de 50 m² i una altra de quasi 100 m².  En la primera planta hi ha un xicotet magatzem i 2 aules, una d’elles amb una superfície de 50 m² i l’altra de 100 m².

La inversió realitzada per l’Ajuntament de València ha sigut de 450.OOO € per a desenvolupar el projecte d’habilitació d’una de les naus originàriament d’ús industrial de l’arquitecte Demetrio Ribes en l’actual Parc Central.  L’actuació ha conservat l’edifici original, el contenidor original, de manera que es pot observar el volum de la que fou la nau en els seus orígens. El projecte ha consistit en habilitar l’edifici per a ús de la Universitat Popular de València, amb unes característiques singulars perquè els tabics interiors de la planta baixa són mòbils i permeten una distribució en aules diferenciades o un sol espai diàfan, segons necessitats, on els envans queden plegats i guardats en un gran armari.

És un edifici totalment adaptat per a permetre l’accessibilitat. S’ha realitzat, a més, una millora d’accessibilitat per a adequar-ho al canvi recent de normativa.

La festa d’obertura a la ciutadania i al barri es celebrarà dissabre 15 de febrer d’11 a 13 hores. Planol ubicació de Ribes espai: pulsa ací.

This slideshow requires JavaScript.

Ribes Espai està al punt 11 del planol: