La UP celebra el carnestoltes amb representacions animades d’obres pictòriques


La Universitat Popular de València, que ha suspés temporalment  l’activitat presencial seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, dona continuïtat a la seua activitat formativa i sociocultural en línia, a través de la seua plataforma virtual. L’objectiu principal és continuar mantenint el vincle i el contacte amb les persones participants en aquesta dura i complicada etapa de pandèmia i reprendre l’activitat formativa temporalment on line.
Un dels projectes que s’estan desenvolupant de manera virtual és l’impulsat pel centre #UPCiutatVella amb motiu del Carnestoltes, sota el títol “La vida és un carnestoltes” que s’ha enfocat a la representació de personatges d’obres pictòriques.
L’equip del personal formador del centre ha sigut el primer a participar de la iniciativa caracteritzant-se com els personatges de “Cap plorant VI”, de Pablo Picasso. Una obra realitzada en grafit, gouche i barra de color sobre paper tela. ​El quadre pertany a una sèrie de dibuixos que el pintor realitza per a la seua obra “Guernica”, alguns finalment són descartats però inauguren una sèrie amb entitat pròpia al marge del Guernica com és el cas d’aquest quadre que pertany a la sèrie ‘Dones plorant’. La sèrie és un crit de dolor davant les atrocitats de la guerra. El dolor i el sofriment es fan patents en la sèrie.
També l’equip de centre de #UPCiutatVella s’ha caracteritzat per a representar l’obra “Las dos Fridas” de Frida Khalo (Mèxic 1907- Mèxic 1954), realitzada en oli sobre tela. L’obra constitueix un doble autoretrat de l’artista en la qual es duplica la seua imatge a manera d’espill, presa de la mà però amb diferent vestimenta, es diu que una representa a la Frida Europea i l’altra a la Frida mexicana. En l’obra es manifesta la doble visió que Frida té sobre ella mateixa, d’una banda forta i enamorada, per l’altre té el cor completament trencat pel seu matrimoni amb el pintor mexicà Diego Rivera.
El centre UP ha convidat a totes les persones matriculades en les seues activitats a participar d’aquesta iniciativa a fi de, a més de mantindre l’activitat sociocultural, continuar treballant l’aprenentatge a través de l’aproximació a l’art i estimulant la creativitat i els vincles.

Ací teniu la fotogaleria de les noves aportacions: