La UP impulsa la participació ciutadana per a millorar els barris i avançar en l’Agenda 2030


La Universitat Popular de València ha participat en la iniciativa “Missions València 2030“, impulsada per les Naus, des del seu centre UP Trafalgar per a facilitar que la ciutadania, en aquest cas el veïnat de Camins al Grau, aporte des dels barris coneixement i propostes per a avançar en els Objectius de desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 partint d’allò quotidià i de l’experiència dels i les habitants dels barris.

El centre UP Trafalgar ha denominat aquesta experiència “El barri que volem” i ha estat treballant durant tot el curs 2021/22 tant en el propi centre com en les instal·lacions de Les Naus per a identificar problemàtiques i possibles solucions per a un barri que oferisca millor qualitat de vida alhora que contribuïsca a la sostenibilitat en tots els sentits, especialment tenint en compte les cures i les necessitats de les persones. Un laboratori de proximitat per a avançar en l’Agenda 2030.

Missions València 2030, com explica el projecte de les Naus, és l’estratègia d’innovació social i urbana per a la ciutat de València, que segueix l’estel de l’Horitzó Europa proposat per la Unió Europea i que experimenta amb un model de governança de la investigació i innovació a València orientada a missions que milloren la vida de les persones. Aquesta iniciativa guiarà els esforços públics d’innovació des de l’Ajuntament de València i Les NAUS ha convidat a sumar-se a tot l’ecosistema innovador de València, entre el qual es troba la Universitat Popular.

“Missions València 2030 incorpora la ciutat de València a l’avantguarda europea de les ciutats que focalitzen la seua investigació i innovació orientada a missions de ciutat que milloren la vida de les persones i és la nostra aportació des de la innovació de València a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS 2030)”, assenyala el projecte de les Naus.

L’experiència ha permés a participants del centre UP Trafalgar convertir-se en interlocutors i interlocutores privilegiades per a explicar els problemes que els preocupen i aportar solucions des de la seua experiència vital perquè siguen tingudes en compte de cara als nous reptes que es plantegen.