Las “UP Sketchers” de Ciutat Vella


Darrere les portes d’un #CentreUP sol haver-hi magia, professionalitat, aprenentatge, diversió i iniciatives que ens fan créixer. Ho saben les persones que s’animen a vindre a les nostres classes  i es sumen a les nostres propostes culturals #UPValència.

Al centre de #UPCiutatVella els grups de Dibuix i Pintura han anat aprenent, a través de diferents tècniques, els conceptes fonamentals del dibuix i la pintura. De forma personalitzada creen les obres tractant de no copiar les obres d’altres artistes, fomentant per tant el desenvolupament artístic personal.

Però l’aprenentatge no sols es produeix a les aules.  El procés ens porta també  a realitzar iniciatives a l‘aire lliure, com la de les ’“UPsketchers”, un pseudònim  sota el qual el grup de participants s’ha reunit, de la mà de la seua formadora Ángeles Calvo, per a dibuixar amb rotuladors els racons del barri de Ciutat Vella, primer en blanc i negre i després a tot color.

L’objectiu  ha sigut practicar tot allò que s’ha aprés  en la clase però sobre tot gaudir de l’entorn del centre històric de la ciutat, observar la vida urbana i els detalls del nucli vell de València, experimentar i gaudir de la bona companyia del grup d’aprenentatge .

El plaer de dibuixar la ciutat és tendència i s’han creat comunitats d’”urban sketchers” a tot el món. Aquestes persones artistes urbanes dibuixen el que observen al seu voltant, els llocs que visiten, els detalls que els criden l’atenció, per pur plaer d’observar i expressar amb el pinzell, amb rotulador, amb fustes de colors,….per a conformar un quadern de viatge que els recorda allò que han visitat i gaudit de cada ciutat.

#urbansketch #UPsketch