Els centres celebren el Dia Internacional dels Museus amb visites a quatre sales expositives


En el Dia Internacional dels Museus #DIM2021 els centres de la Universitat Popular de València estan realitzant visites al Museu Benlliure, Museu de la Ciutat, Palau de Cervelló i el Museu Nacional de ceràmica González Martí. Al llarg del curs #UPValència promou i gestiona més de 50.000 assistències a diferents recursos culturals, especialment de la ciutat de València.

Hui, en el Dia que dediquem als museus, han eixit de visita els centres d’ #UPOrriols #UPBenimaclet #UPMorvedre #UPCiutatVella #UPAlgirós #UPCastellar #UPPoblesDelNord2.

El Museu Benlliure acull la col·lecció de la família Benlliure i recrea l’ambient de la casa on va viure una de la saga d’artistes més importants de la València de finals del XIX. Un museu municipal, del Ajuntament de València.

https://cultural.valencia.es/museu/casa-museu-benlliure/


El Museu de la Ciutat  alberga interessants col·leccions de caràcter artístic, arqueològic i etnogràfic, totes elles vinculades de manera directa o indirecta en esdevindre sociocultural de la Ciutat. El Museu se situa en el centre històric de la ciutat formant part d’un entorn ecomuseístic de gran valor patrimonial, comparteix espai amb edificis altament simbòlics i representatius de la nostra història social, política i cultural.

https://www.valencia.es/cas/cultura/inicio/-/content/inicio-4?uid=f43911f4310f8efcc12572c2002405bf


Palau del Real en 1810, va passar a convertir-se en la residència oficial dels monarques en les seues visites a la ciutat. En 1814, per exemple, va ser rebut en ell Ferran VII, engalanant-se a aquest efecte amb arcs de triomf, al·legories i retrats del rei; en el palau va signar el decret que dissolia les Corts i derogava la Constitució de 1812, i anys més tard, en 1840, la seua esposa María Cristina va abdicar ací de la regència.

El Palau de Cervelló està situat enfront del Convent de Santo Domingo, formant part de l’entorn de la històrica plaça de Tetuan, es troba el Palau dels comtes de Cervelló, edifici de singular importància en la història contemporània de la ciutat ja que, quan va ser derrocat el

L’edifici va ser construït en el segle XVIII pels comtes de Cervelló, senyors d’Oropesa, encara que només la façana es conserva amb el seu aspecte original, d’estil neoclàssic, flanquejada per dues torres i amb dos pisos de balcons. Després de la seua recent rehabilitació, el palau acull, a més del museu, el Arxiu Municipal de València i la Biblioteca Municipal Serrà Morals.

https://www.valencia.es/cas/cultura/inicio/-/content/inicio-4?uid=fdec7b0290c7aa98c12572c200240579


El Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí” és un museu de titularitat estatal i té per finalitat la conservació, investigació i difusió de les ceràmiques, arts sumptuàries i decoratives que constitueixen els seus fons museístics, el propi immoble i el seu context cultural. En 1941 el Palau en el qual se situa el museu va ser declarat monument historicoartístic i en 1949 va ser venut i adquirit pel Ministeri d’Educació per a allotjar la important col·lecció de ceràmica de Manuel González Martí i Amelia Cuñat, donada a l’estat el 7 de febrer de 1947.

http://www.culturaydeporte.gob.es/mnceramica/home.html