Més de 200 persones participen en els 30 tallers de Creu Roja i la Universitat Popular de València


Més de 200 persones participen en els tallers de Creu Roja i la Universitat Popular de València celebrats entre els mesos de febrer i juny d’enguany. En total s’han celebrat 15 tallers d’educació artística i 15 interculturals en sis centres UP de la ciutat de València (Benimaclet, Trafalgar, Nou Moles, Malva-rosa, Algirós i Aiora).

El projecte es desenvolupa per segon any consecutiu amb el suport de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València

Les activitats es desenvolupen dins del projecte que finança la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València i s’emmarquen dins de la Campanya de CRE a nivell nacional Dones del Món.

L’objectiu de la campanya és promoure accions de sensibilització, educació i diplomàcia humanitària amb la finalitat de visibilitzar els principals problemes que afecten les dones i difondre els seus Drets perquè es complisquen de manera efectiva, especialment els relacionats amb el ODS 5, aclarir conceptes relacionats amb el feminisme i el gènere, donar veu a les dones i fomentar un model d’inclusió social de les dones migrants de València.

En total s’han desenvolupat 30 tallers en 6 centres UP de la ciutat de València, amb la finalitat de promoure la diversitat multicultural i l’educació artística.

S’han realitzat 15 tallers d’educació artística amb la participació de 50 persones. A través de diferents disciplines com la pintura, la literatura i el teatre, Creu Roja ha treballat accions per a l’apoderament femení a través de l’art partint de l’exposició fotogràfica “Dones del Món”.

Així mateix, els tallers interculturals es desenvolupen per segon any consecutiu centrant-se en la diversitat gastronòmica, a través de l’intercanvi de receptes de cuina típiques de cada país i zona d’origen, i els balls, amb balls o danses, abillaments i cançons. Les activitats de Creu Roja treballen de manera transversal la diversitat lingüística i artesanal, i la cultura musical, amb la participació de dones procedents d’associacions de Mèxic, el Perú, Veneçuela i l’Argentina.

Sobre Creu Roja
Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món. Porta 158 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.250 punts d’atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment a quasi 5 milions de persones en tot el país. Tot això amb el suport de prop de 1,4 milions de socis, empreses i aliats en tots els sectors de la societat.

A més de la seua activitat habitual amb les persones vulnerables, en declarar-se la pandèmia, va posar en marxa el Pla Creu Roja RESPON enfront del COVID-19, un pla integral d’actuació en totes les seues àrees de coneixement: Socors, Salut, Inclusió Social, Educació, Ocupació i Medi ambient, amb el qual ja ha arribat a més de 5,4 milions de persones a través de més de 23 milions de respostes, en el que està sent la major mobilització de recursos, capacitats i persones de la seua història.

 

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Sobre la Universitat Popular
La Universitat Popular de València és un organisme autònom de l’Ajuntament de València, compta amb 31 centres en el nucli urbà i els pobles de la ciutat i una programació anual de 40 activitats de cicle llarg a la qual se suma una oferta d’activitats de duració més curta del programa “Coordenades”. A més, la Universitat Popular és una de les majors agents culturals de la ciutat amb la gestió de més de 50.000 assistències cada curs a recursos culturals pròxims com a museus, teatres, conferències, cinema i altres activitats i iniciatives socioculturals.