Nou curs: “Albufera: valors naturals, paisatgístics i culturals


El Parc Natural de l’Albufera és un espai únic on conviuen agricultura, pesca, turisme, patrimoni cultural i una valuosa biodiversitat. En les seues 21.120 ha existeix una gran riquesa de paisatges i usos del sòl, modelats al llarg dels últims tres segles per l’acció humana. Trobem hàbitats naturals com el cordó litoral, els fons marins, els hàbitats palustres i la llacuna, als quals s’afegeixen els ambients antropitzats com els arrossars i l’horta.

El 29 d’abril començarà el curs “Albufera: valors naturals, paisatgístics i culturals” amb la preparació dels camps per a la sembra de l’arròs i finalitzarà a novembre amb la collita i l’empacat de la palla. Aquest curs, amb una durada de 60 hores, està dissenyat per conèixer els principals valors naturals i culturals, així com els reptes per a la conservació de l’Albufera, de la mà de les persones que cada dia treballen en el seu manteniment i posada en valor. A més a més l’alumnat participarà en accions pràctiques de millora de l’entorn.

Aquest curs GRATUIT de la Universitat Popular de València, es desenvolupa a l’empar del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de València, SEO/BirdLife i Acció Ecologista-AGRÓ. Compta amb la participació del Parc Natural de l’Albufera.


DATES: del 29 d’abril al 18 de novembre (agost vacances)

HORARI: dijous de 10 a 12 h, les eixides práctiques entre 3 i 4 hores.

INSCRIPCIÓ: Emplenar i remetre la fitxa d’inscripció a upstecnica@valencia.es

LLOC DE REALITZACIÓ: Oficina tècnica del Parc Natural de l’Albufera. Alqueria la Fotja Blanca (Entrada d’El Palmar). Les activitats práctiques es faran en diferents ubicacions del Parc Natural.

ACCESIBILITAT AMB AUTOBÚS DE LÍNIA DE LA EMT (L24)


REQUISITS D’INSCRIPCIÓ

  • Residència en el terme municipal de València
  • Emplenar i remetre el formulari a upstecnica@valencia.es (inscripció per rigorós ordre de recepció)
  • Compromís d’assistència continuada a les sessions (80% com a mínim). En cas d’inassistència puntual es notificarà al més prompte possible a la Universitat Popular (o bé per email a upstecnica@valencia.es)