‘Participar transforma’: més de 400 participants UP caminaran en la #MagicLine 2020


La Universitat Popular de València participarà amb 20 equips i més de 400 persones, el pròxim dia 2 de febrer en la segona edició de la Magic Line a València. Una caminada solidària, per equips i no competitiva, que organitza la Obra Social Sant Juan de Dios per a captar fons per a les persones que es troben en situació vulnerable.

La Universitat Popular ja va participar en 2019 en la iniciativa de la primera edició de la Magic Line a València. En aquella convocatòria més de 100 persones de la UP van realitzar les marxes de 5 i 10 km i van aconseguir una recaptació de prop de 2.500 euros. A més, la fundació Sant Joan de Déu va atorgar a #UPValència el Premi 2019 per la seva nombrosa participació.

En 2020 multipliquem per 4 la nostra participació. La iniciativa compta amb el suport de la regidoria de Serveis Socials, a càrrec d’Isabel Lozano, que ha col·laborat en la facilitació d’espais i recursos per a la celebració de la marxa el dia 2 de febrer. També compta amb la col·laboració de la Universitat Popular com a institució però sobretot i especialment de les formadores dels centres UP i responsables dels diferents centres, que amb l’organització de diferents propostes d’activitats han difós i dinamitzat als grups per a participar en la recaptació de fons i en la marxa del dia 2.

Les persones que assisteixen a les classes de la UP i formadors i responsables, són els veritables protagonistes de la nostra participació en aquesta iniciativa ja que s’han involucrat des del primer moment i han organitzat amb el suport de la institució les diferents activitats per a recaptar fons per a la causa que planteja la Fundació Sant Joan de Déu, enguany dirigida a les persones sense llar.

Enguany les participants de la UP realitzaran la marxa de 5 km sota el lema “Participar transforma”. I per a complir amb el repte econòmic de la iniciativa #MagicLine participants, formadors i responsables de centres han organitzat un mercat solidari de llibres, amb fons donats per la biblioteca municipal La Creu del Grau- Gregori Maians i Siscar. El mercat, previst inicialment per al dilluns 20 de gener de 9 a 13.30 hores al jardí del palauet d’Aiora, actual seu de l’Espai Sociocultural de la Universitat Popular de València, s’ha traslladat al dijous a la vesprada a partir de les 16.30 hores a causa de les fortes pluges.

També se celebrarà, el dia 23 de gener a les 16.30 hores en el Espai Sociocultural Palauet d’Aiora, un berenar i una fira solidària amb una tómbola i una subhasta d’obres realitzades en la Universitat Popular per participants, entre elles gravats realitzats a les aules i altres donacions. El berenar se celebrarà amb les aportacions voluntàries de les persones participants.

En el centre de UP Malva-rosa han organitzat un taller artesanal de gravats per a la subhasta del dia 23.

Els centres de la Universitat Popular que participen aquest curs són: Aiora, Algirós, Carpesa, Borbotó, Poble Nou, Benifaraig, Massarrojos, Les Cases de Bàrcena, Malva-Rosa, Cabanyal, Trafalgar, El Palmar, Benimàmet, Morvedre, Ciutat Vella i Marxalenes.