Primer curs que promou el coneixement del parc natural de la Devesa-Albufera


La Universitat Popular de València i el servici municipal Devesa-Albufera acullen el primer curs que promou el coneixement del parc natural de la Devesa-Albufera. Les classes, presencials, començaran el pròxim 22 de setembre i compten amb la col·laboració de SEO/BirdLife i Acció Ecologista-AGRÓ.

El curs es desenvoluparà en diferents espais:

OPA. Vivers municipals d’El Saler. Avinguda dels Pinars, 73, 46012 València

Centre UP El Palmar. C/ Vila-Joiosa, 1 El Palmar 46012 València

Centre UP Castellar-l’Oliveral. C/ Poetessa Leonor Perales, s/n 46026 València

 

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat que el contingut del curs està orientat a donar a conèixer l’Albufera i la seua importància des del punt de vista natural, patrimonial i paisatgístic. Campillo destaca que “ampliem l’oferta formativa per posar en valor el nostre parc natural, una zona humida de gran importància per a la ciutat de València i que té reconeixement internacional”. Per la seua banda, la regidora de Servicis Socials, Vivenda i vicepresidenta de la Universitat Popular, Isa Lozano, considera que “és una experiència molt interessant que cal aprofitar” i ha animat a la participació de totes les persones interessades “perquè és una magnífica oportunitat per aprofundir i conèixer d’una manera integral el nostre gran tresor que és l’Albufera, impartit per persones molt diverses que comparteixen la seua passió i estima pel nostre parc natural”.

El curs començarà el pròxim 22 de setembre i compta amb la col·laboració de SEO/BirdLife i Acció Ecologista-AGRÓ

Des de la història i evolució de l’Albufera, fins a la qualitat de l’aigua, el cultiu de l’arròs, la biodiversitat del parc natural, el Tancat de la Pipa, la Devesa, la vela llatina o la pesca tradicional. Són alguns dels continguts del curs organitzat sota el títol “L’Albufera: valors naturals, paisatgístics i culturals” i que tindrà una durada de 15 sessions on es combinaran classes teòriques i eixides pràctiques. Estes sessions es desenvoluparan en l’Oficina de Promoció Ambiental del servici Devesa-Albufera i també en les seus de la Universitat Popular del Palmar i de Castellar-l’Oliveral. L’aforament de participants en este curs serà d’entre 20 i 25 persones.

Este primer curs sobre el parc natural es desenvolupa a l’empara del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de València, SEO/BirdLife i Acció Ecologista-AGRÓ, en col·laboració amb la Universitat Popular. Segons el vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, “unim esforços per millorar l’oferta formativa i mostrar la riquesa de l’Albufera, els seus ambients, usos i costums”.

Les persones interessades poden incriure’s a través del correu: [email protected]