Un curs intens treballant “per un món més net i sostenible” en UP Russafa


La Universitat Popular ha posat en el centre dels seus eixos de treball aquest curs 21/22 la sostenibilitat i la sensibilització respecte a la cura del medi ambient. En el centre de UP Russafa han posat la guinda al curs 2021/22 amb una magnífica exposició de treballs realitzats en les activitats de Fotografia, Ceràmica i Pintura i dibuix amb molta imaginació, esforç i entusiasme. Un treball transversal i en equip sota el lema “Per un món més net i sostenible”, un projecte que continuarà el pròxim curs i que esperem servisca per a conscienciar i ajudar a entendre que el nostre planeta és el més important i que cuidar-lo absolutament tots els dies de l’any és a les nostres mans.

La forma de vida i com tractem el medi ambient ens va portar a desenvolupar un projecte amb l’objectiu de conscienciar i ajudar a entendre que el nostre planeta és el més important i que cuidar-lo absolutament tots els dies de l’any és a les nostres mans. UP Russafa es va sumar a les R de la sostenibilitat: Reflexiona (sobre el teu poder com a consumidor i consumidora), Rebutja (el que no necessites), Redueix (el teu consum al necessari), Repara (el que ja tens), Reutilitza (evitant els d’un sol ús) i Recicla (el que no vas poder reutilitzar). Partint d’aquestes premisses, iniciem un treball de conscienciació en totes les aules sobre l’excés de consum de plàstic d’un sol ús i del gran impacte ambiental que això significa. Cada participant va reflexionar sobre el tema i va escriure un missatge.

El 8 de juny, dia mundial dels oceans, realitzem entre tots i totes un mural de gran format amb forma de peix fet amb botelles de plàstic. Es van introduir nombrosos missatges amb la pretensió que aquests arriben a diferents llocs, costes llunyanes en les quals altres éssers humans puguen fer-se la mateixa reflexió. El peix simbolitza la gran quantitat de plàstic que arriba als oceans impactant en tota la biodiversitat marina, representada per diversos peixos fets per participants de l’activitat de Ceràmica.

El projecte ha finalitzat amb una mostra de treballs de les activitats de Ceràmica, Fotografia i Pintura i dibuix seguint la temàtica de la contaminació ambiental i el reciclatge.

GALERIA DE L’EXPOSICIÓ:

 

CRÈDITS:

Imatges utilitzades al vídeo: 

  • POWERFUL VIDEO: Why We Need to Stop Plastic Pollution in Our Oceans FOR GOOD | Oceana
  • Tráiler oficial de Un océano de plástico
  • Marine pollution, 1st theme of the 2017 #OurOcean conference

MÚSICA utilizada:

Deep Underwater • Música relajante para dormir en un paraíso submarino