Un mes de juny per a conéixer la història de València passejant


Més de 100 persones participaran amb la Universitat Popular de València, el mes de juny, en els projectes educatius de l’Ajuntament de València “Coneix València passejant” i “València modernista i Art déco”. Les visites es realitzaran seguint les indicacions sanitàries per Covid en deu grups diferents, en els quals participaran els centres UP de Morvedre, Benimaclet, Orriols, Russafa, Nou Moles i Carpesa.

La Universitat Popular de València gestiona i promou cada curs més de 50.000 assistències a cites culturals de la ciutat: teatre, cinema, museus, visites guiades, exposicions, conferències, excursions, iniciatives solidàries, entre altres.

Coneix València passejant

El projecte educatiu “Coneix València passejant”, de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València, suposa una aproximació a la història, l’art i el traçat urbanístic de València, ressaltant el període en què la ciutat era una de les més importants de tot el Mediterrani.

Els objectius d’aquest projecte són donar a conéixer la història de la nostra ciutat, aprendre història de manera vivencial, descobrir la urbanística de València en altres èpoques i la seua incidència a la València actual, així com valorar el nostre patrimoni històric-artístic.

El programa consisteix en un recorregut, d’una duració aproximada de 3 hores i mitja, que s’inicia a les Torres de Serrans, el Palau dels Català de Valeriola, l’exterior de les Corts Valencianes (Palacio de Benicarló), la plaça de la Verge, l’exterior de la Catedral, la plaça de la Reina i la Llotja.

Grupo de UP Orriols

Grupo de UP Orriols

L’activitat permet, no sols una presa de contacte amb alguns dels monuments més rellevants de l’important patrimoni artístic-cultural que perduren a la ciutat, sinó de l’ús a través del temps dels espais que el conformen.

Més info: https://educacio-valencia.es/es/proyectos/conoce-valencia-paseando/

 

València Modernista i Art déco

El programa “València Modernista i Art déco”, de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València, és un itinerari que inclou les principals manifestacions modernistes i Art déco del nucli urbà de la ciutat de València. A través d’aquestes dues tendències artístiques, durant el recorregut, s’explica tant la història com el desenvolupament social i econòmic de València des de mitjan segle XIX fins a la dècada dels anys 30 del segle XX.

La visita, amb una duració aproximada de 3 hores i mitja, inclou parada en edificis com el Mercat de Colón, exterior de la Casa Jueva, l’Estació del Nord, exterior del cinema Capitol, l’Ajuntament de València, així com els edificis modernistes del carrer de la Pau. Aquests punts de referència per a l’activitat, serviran de base per a explicar l’arquitectura, l’escultura i la pintura d’aquestes manifestacions artístiques, però també la cultura visual d’aquell temps com els principals mitjans de comunicació, els artistes més destacats del moment, el sistema polític i forma de vida quotidiana de la ciutadania.

Més info: https://educacio-valencia.es/es/proyectos/valencia-modernista-y-art-deco/