Una festa ciutadana per al Palauet d’Aiora


La Universitat Popular de València ha obert les portes del Palauet d’Aiora amb una festa popular per a donar a conèixer el resultat de la rehabilitació de l’edifici i les noves instal·lacions que albergaran un espai sociocultural de #UPValència amb activitats de diferent format per a impulsar la participació social des de la cultura i el pensament crític.
El Palauet d’Aiora i els seus jardins es van omplir de representants del moviment veïnal del districte marítim, veïnat, antigues mestres de l’escoleta municipal que va estar durant anys situada en l’edifici, formadores i formadors de la Universitat Popular i representants institucionals, per a conèixer les instal·lacions i festejar la seua obertura.

This slideshow requires JavaScript.

L’edifici, que compta amb 700 metres quadrats construïts, distribuïts en tres plantes i un mirador, disposa d’un saló d’actes en la planta baixa, tres aules en la primera planta i una sala de conferències en la segona planta, que ha rebut el nom de “Cambra Alejandra Soler” en homenatge a la mestra de la UP, que ens va deixar recentment als 103 anys, i va ser ferma defensora dels drets i llibertats.

This slideshow requires JavaScript.

L’acte d’obertura va estar presidit per l’alcalde de València, Joan Ribó. En la seua intervenció va destacar que “és una satisfacció molt gran haver rehabilitat aquest edifici emblemàtic i posar-lo en mans d’una de les institucions municipals que més valor social aporta a la nostra ciutat, la Universitat Popular de València”.

L’alcalde va assenyalar que “amb l’obertura d’aquest espai sociocultural l’Ajuntament de València consolida l’ús públic del palauet i l’obri als barris del marítim de la mà de qui té llarga experiència i excel·lents professionals en dinamitzar la participació social. Ningú millor que la Universitat Popular de València”.

La regidora d’Igualtat i vicepresidenta de la Universitat Popular de València va destacar que “la UP dinamitza i facilita les relacions humanes, perquè posa a la disposició de les persones els espais i les activitats que permeten reunir-nos, compartir, divertir-nos juntes, i en definitiva créixer. I tot açò amb un objecte, que defineix molt bé a la Universitat Popular de València, espentar la participació social des d’una base fonamental: la convivència i el pensament crític”.

En els pròxims dies es traslladarà al palauet d’Aiora les activitats de Ioga, Anglés, Comunicació, Alfabetització i Cultura General de la UP d’Algirós i pròximament s’iniciarà un programa d’activitats culturals.