[UPSANTISIDRE] “A més comunitat menys soletat. Connectant Sant Isidre”


El centre de la Universitat Popular de Sant Isidre  col·laborarà aquest curs amb el Projecte “A més comunitat menys soledat. Connectant Sant Isidre”, per a lluitar contra la soledat no desitjada en el barri, impulsat per “Ciutat Educadora. Fundació Les Naus”, de l’Ajuntament de València. La iniciativa ha comptat com a entitats promotores amb “Projecte Activa de San Isidro” (Hospital General de València), “Consell Valencià de Persones Majors” i Associació Mujer Ahora.

Els objectius del projecte són detectar en el barri de Sant Isidre casos de soletat no desitjada de les persones majors, crear una xarxa comunitària de detecció de la soletat no desitjada, fomentar i difondre aquelles activitats que ja existeixen i puguen crear xarxa entre les persones majors que es troben en aquesta situació  i crear i consolidar espais de trobada per a la gent del barri, com a comerços, places del barri i associacions, entre altres.

La UP de Sant Isidre formarà part d’aquesta xarxa comunitària comprometent-se a detectar casos de soledat no desitjada entre el veïnat del barri de Sant Isidre i derivar-los a la taula comunitària,  garantint la confidencialitat de les dades.

Dins del marc d’aquest projecte, el dissabte 30 de novembre se celebrarà la “Festa de la prevenció de la soledat” a la qual està convidat tot el veïnat, d’11 a 13 hores al parc de Sant Isidre. Per a la festa s’ha previst jocs tradicionals, tallers infantils, actuacions musicals i xocolatada amb bunyols.

 

Cartel en pdf