Realitat i fantasia amb la UP de Russafa i Projectes Educatius


La UP de Russafa ha portat als seus grups de participants a recorrer una València de llegenda i fantasia seguint el recorregut del programa de projectes Educatius de l’Ajuntament de València basat en el llibre “Llegendes de la ciutat de València”, de l’escriptor Victor Labrado.

A partir del llibre de labrado, editat per publicacions de L’Abadia de Montserrat, es realitza un itinerari pel Centre Històric de la ciutat per a conéixer les llegendes que han perdurat a València al llarg dels anys, ubicant-les on van tindre lloc. Es pretén que l’alumnat participant diferencie les llegendes que van poder tindre un origen real i les que són totalment fantàstiques, intentant donar explicació al motiu de l’existència d’estes últimes.

També es coneixeran costums molt arrelats en la ciutat des de fa molts anys com la visita els dilluns a l’Església de Sant Nicolau, les nou voltes de les embarassades a la Catedral de València per a un bon part i la Mare de Déu dels Estudiants, entre altres. El recorregut guiat s’acompanya de l’explicació sobre des de quan es realitzen en la ciutat aquests rituals i el seu motiu. El programa es completa amb les llegendes sobre els monuments emblemàtics que s’ubiquen durant el recorregut, com són les Torres de Serrans i la Llotja, entre altres.

En el centre UP es realitza una segona sessió on s’il·lustra les llegendes que ens han explicat, il·lustracions que són recopilades i difoses a través de la Web de l’Ajuntament.

 

Realitat i fantasia: Història i Llegendes de València