Txa-Txa-Txa desconfinat


El projecte  “Txá-txa-txa desconfinat” recull el desenvolupament d’un procés d’aprenentatge. El resultat es mostra amb l’edició d’un vídeo grupal en el qual, al so de “Txa-txa-txá”, es recullen diferents moments del desenvolupament de l’aprenentatge del ball, des de l’inici del curs, quan les classes transcorren amb normalitat a les aules; passant per l’estat d’alarma en el qual les classes presencials se suspenen i s’inicien les classes virtuals i l’aprenentatge a casa, fins que es publiquen les directrius oficials per a la desescalada, i s’obri la possibilitat d’eixir a l’exterior dels habitatges. El vídeo recull els diferents moments, a través d’escenes aportades per l’alumnat en les quals es mostren ballant en espais exteriors, en els seus llocs de passeig, i amb família i amistats.

El vídeo tracta de fer un recopilatori de les diferents etapes viscudes al llarg del curs, visualitzar un fil conductor entre elles, mantindre els grups de participants connectats i transmetre l’alegria del ball portant-la als carrers.

La proposta s’ha dirigit a més de 150 participants de la Universitat Popular de València en els centres de Russafa i Malva-Rosa i ha aconseguit implicar també familiars i amistats a partir de la seua difusió en xarxes socials, a fi d’estendre el missatge del ball com a missatge de vida i reflex de sentiments viscuts.

Aquest vídeo se suma a altres editats que recollien diferents estils de ball treballats a les aules de Balls de la Universitat Popular i que van servir per a continuar connectats i connectades durant el confinament. És a més la síntesi d’un procés, un testimoniatge que reforça la idea “estem vius i vives, ballem i ho fem, per fi, en desconfinament”, als carrers, compartint l’alegria, la il·lusió i l’esperança que transmet el ball.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *