Què és UP a Casa


La Universitat Popular de València posa en marxa la iniciativa #UPaCasa, una sèrie amb més de 30 propostes per a mantindre activa la comunicació i la participació col·lectiva amb la comunitat UP després de la suspensió de classes i activitats a les nostres aules, arran del període de confinament i la declaració de l’Estat d’Alarma per #Coronavirus.

El personal formador i responsables de centre de #UPValència continua treballant des de casa, realitzant teletreball, per a elaborar propostes, mantindre l’activitat i avançar en tasques de programació i preparació de continguts i activitats per a realitzar durant el confinament i quan este finalitze.

Les iniciatives de #UPaCasa es dirigeixen a totes les persones participants dels diferents centres UP, sense distinció de centres o activitats, així com a persones simpatitzants que desitgen conéixer les nostres activitats.

El programa #UPaCasa té com a objectius realitzar la nostra particular aportació a millorar l’estat d’ànim de les persones amb les quals #UPValència treballa diàriament en temps de normalitat, especialment d’aquelles que viuen en soledat; superar les manques relacionals que comporta l’estat de confinament en els grups de persones formats entorn de les activitats de la Universitat Popular i animar a la participació social a través d’iniciatives col·laboratives obertes a la ciutat.

Les activitats proposades en el programa #UpaCasa tenen en compte les possibles dificultats per a disposar de recursos específics per a la seua realització i les dificultats d’accés a mitjans digitals. A més, en general, no se centraran en aspectes docents de les diferents matèries, sinó en la dinàmica grupal de les activitats, la relació
entre persones creada entorn de les diferents activitats i en la capacitat de comunicació i interactuació entre el personal formador i les persones participants.
Així, els elements que impulsen aquesta iniciativa són el conjunt de principis i valors que impregnen i caracteritzen a la Universitat Popular, centrada en la participació social i l’aprenentatge al llarg de la vida per a una ciutadania activa, crítica i connectada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *