BATECS DE BARRI: la programació completa, galeria d’imatges i pòdcast


Descarregat ACÍ el programa complet d’activitats!

La iniciativa ‘Batecs de barri” es gesta en el curs 2018/19 a partir de l’activitat del centre UP Aiora, acabat d’inaugurar com a centre UP, per a prendre contacte i establir vincles de col·laboració amb les diferents organitzacions culturals, veïnals, socials, i institucions públiques amb presència o projectes en el barri d’Aiora i en el districte marítim.

És precisament la Junta de Districte Marítim de l’Ajuntament de València la que exercix de paraigua i, juntament amb centre UP Aiora, de dinamitzadora d’esta iniciativa,  que reunix desenes d’entitats, totes amb el nexe comú de treballar en este districte de la ciutat.

Tant la programació com la manera d’organitzar les activitats es treballa i decidix de manera comuna en reunions de treball que se celebren durant els mesos previs, en les quals participen les nombroses entitats que s’han implicat activament en este projecte.

Cada edició, des del curs 2018/19 ha portat per lema una temàtica diferent sobre la qual han girat les activitats programades. Esta iniciativa propícia la trobada i la convivència del veïnat, a més de forma intergeneracional, en participar també centres educatius,  i facilita que les persones que viuen en el districte marítim coneguen els recursos públics, entre ells el consell de salut del barri,  i associatius, assistencials  i culturals dels quals disposen en el seu entorn, un patrimoni que repercutix sens dubte en el benestar de tot el veïnatge.


PÒDCAST DEL CEIP SERRERÍA

En este pòdcast, amb les veus dels alumnes i alumnes del CEIP Serrería, podreu escoltar el programa de les activitats de “Batecs de barri” d’enguany.

En el marc del programa de “Batecs de barri” 2024, que es desenvolupa en esta edició sota el lema “Marítim verd: Actua”, sota el paraigua de la Junta Municipal del Districte del Marítim, s’ha desenvolupat un programa de ràdio realitzat a iniciativa i amb la col·laboració de l’alumnat del CEIP Serrería i  el grup d’autoaprenentatge de TEIXINT XARXES de la UP de Aiora, com activitat  intergeneracional. El contingut del programa de ràdio tracta de donar a conéixer alguns dels projectes i activitats que es realitzen dins de la programació d’este any de “Batecs de barri”, una iniciativa en la qual participen més de 60 entitats i institucions públiques del districte.


Una lona artesanal per a anunciar la celebració de ‘Batecs de barri’

El grup d’autoaprenentatge “Teixint xarxes” del centre UP Aiora ha confeccionat una lona per a decorar el Palauet d’Aiora amb motiu de la celebració de ‘Batecs de barri’.


Una taula redona sobre com influïx el medi ambient en el nostre entorn

L’Associació veïnal ‘Illa Perduda’ ha organitzat una taula redona per a aprendre sobre com influïx el medi ambient en el nostre entorn. Els ponents van ser Natxo Lacomba (cap de servici de Jardineria Sostenible de l’Ajuntament de València), Carles Sanchis (president de la Junta Rectora de l’Albufera), José Vicente Oliver (catedràtic investigador de la UPV) i Empar Puchades (de Comissió Grau-Port), amb la moderadora Olga Pradells (Periodista).


Un taller de primers auxilis impartit per Creu Roja València

L’organització internacional Creu Roja va impartir un taller sobre Primers Auxilis en el centre UP Aiora, obert al veïnat del marítim, com totes les activitats de ‘Batecs de barri’. Una oportunitat per a aprendre o per a refrescar coneixements sobre com realitzar una primera intervenció en cas d’accident o situació d’urgència sobrevinguda.


En UP Aiora parlem del benestar emocional orientat a la família

En el centre UP Aiora, la psicòloga, cap del departament d’orientació del col·legi de L’Anunciació, Catalina Ansio Martínez, va impartir la xarra “Promoció i benestar emocional orientat a la família: Consells i beneficis per a una vida plena i saludable”, organitzada per la Junta de Districte del Marítim de l’Ajuntament de València.


Una Gimcana que va reunir al Jardí d’Aiora a grans i xicotets en activitats multidisciplinàries de les entitats del barri

El 27 de maig es va celebrar als jardins d’Aiora una Gimcana que va ser una magnífica ocasió per a reunir diferents generacions de veïns i veïnes del marítim entorn d’una activitat divertida, educativa i participativa, amb les diferents organizaciuones i institucions públiques presents en el districte marítim. Durant la jornada, a més de la Gimcana, es va oferir teatre per als xiquets i xiquetes, una actuació de Batucada de Serradora, regals de llibres per part de la Biblioteca Municipal de la Creu del Grau – Gregori Maians i Ciscar i un kit molt complet amb motxilla de Creu Roja.

Per a posar la guinda a la celebració, es va oferir orxata a les persones assistents.


ENTITATS, ASSOCIACIONS E INSTITUCIONS PÚBLIQUES QUE PARTICIPEN EN LA ORGANITZACIÓ DE ‘BATECS DE BARRI’ 2024:

Junta de Districte Marítim del Ayuntamiento de València

UP Palauet d’Aiora Espai Sociocultural

UP Jesús

UP Camins al Grau

UP Algirós

Asociación Cultural FETEN

Grupo de Consumo de Ayora

Cruz Roja

Centre Municipal Joventut Grau-Port

Centre Municipal Joventut Cabanyal

Grup Consum Algirós

Associació Veïnal L’Illa

Unitat d’Igualtat Marítim

Justícia Alimentària

CEIP Serrería

Asociación ACOVA Salud Mental

Centre Públic FPA Centre Social El Grau

Asoc Justicia Alimentaria

CAI centro Municipal de atención al emigrante

Asociación de Vecinos y Vecinas Ciutat Jardí

Asociación PROTED Aulas 3ª Edad

Club Busseig Trotafons (Puçol)

CEIP Jaume I

Consell de Salut (Salvador Pau + República Argentina + Xile)

Biblioteca Municipal de la Creu del Grau – Gregori Maians i Ciscar

Asociación Avantguarda + Compañía la Llave

Oficina de l’Energia del Ayuntamiento de València

Vocal Coordinador Cultura de la Junta Municipal de Distrito del Marítimo

Tècnic Participació Ciutadana de l’Ajuntament de València-Marítim

Xarxa apuja el to contra el racisme

YMCA