José Gosálbez: “S’obri una època de canvis en la Universitat Popular per a millorar les condicions de professors, alumnes i usuaris”


El regidor de Majors i president del Consell Rector de la Universitat Popular de València,  José Vicente Gosálbez, ha anunciat este divendres “un nou projecte per a fer més gran la Universitat Popular, ampliar el nombre de places perquè puguen matricular-se més persones, millorar les condicions laborals del personal laboral i oferir un millor servici públic”.

El propi regidor considera que “els professors no estan ben valorats ni pagats. Promouré iniciatives perquè els professors de la Universitat Popular milloren les seues condicions laborals i econòmiques després d’estos últims huit anys d’abandó de govern d’ultraesquerra de Compromís i PSOE, que són els suposats amics de la classe treballadora”.

Gosálbez ha convocat este divendres a tot el personal laboral, professors, responsables de centre i responsables de projectes, per a explicar els detalls del que ha denominat “una nova època en la qual hi haurà canvis que es desenvoluparan amb absolut respecte a tots els professors i, per tant, a tots els alumnes i usuaris”.

“S’obri ara una època de canvis en la Universitat Popular i el nostre objectiu és una Universitat Popular millor, més gran, amb grups, amb més alumnes, en definitiva, donar un millor i major servici als valencians”, ha detallat l’edil.

Este nou organigrama implica una ordenació de centres en 11 zones i es recupera la figura del director com a docent de la Universitat Popular, “un director amb un contacte directe amb els professors i centres, donant amb això un gir de 180° a la Universitat Popular per a evitar la seua extinció, perquè cal recordar que durant els huit anys de govern de l’esquerra el nombre d’alumnes i professors ha anat en caiguda lliure i portava de manera directa a l’extinció de la Universitat Popular. Feia falta un canvi per a donar beneficis als professors i per a donar beneficis als alumnes, als valencians i als usuaris de la Universitat Popular”.
Durant la seua intervenció, Gosálbez ha reconegut que “la plantilla de personal laboral està formada per grans actius, professionals amb una altíssima qualificació, referent a titulacions acadèmiques i a experiència en diferents àmbits que s’impartixen en la UP i he donat instruccions perquè s’accelere i resolga al més prompte possible el procés d’estabilització del personal formador que es trobava en pausa inexplicablement”.

L’edil, ha anunciat que té previst visitar tots els centres i escoltar els equips. També ha obert torn de paraula al personal que ha manifestat agraïment i també preocupació per les repercussions que podrien tindre els canvis amb la zonificació.
Gosálbez, ha demanat disculpes al personal “per no haver mantingut abans esta trobada amb ells i amb el comité d’empresa”, ha manifestat que ‘comença l’època d’escoltar” i ha pres nota per a estudiar amb detall les observacions expressades pel personal.

El regidor també ha desmentit les últimes informacions publicades en mitjans, “és fals que hàgem censurat alguna cosa en la Universitat Popular així com que s’haja negat ús d’espais a entitats socials. La cancel·lació d’una xarrada es va deure exclusivament a una decisió dels propis organitzadors de la xarrada”.