La Universitat Popular col·labora amb Creu Roja en el suport a persones majors soles


La Universitat Popular de València col·labora durant tot l’any amb Creu Roja en el suport i seguiment de persones majors soles en el barri d’Aiora a través del centre UPAiora i el grup de voluntariat format entre els seus participants. Aquest grup de suport continua col·laborant aquests dies d’emergència social i sanitària per a mantindre el contacte telefònic amb les persones majors del barri amb les quals es relacionaven abans del coronavirus, per a donar-los ànims i a més de veure si necessiten alguna cosa, donar-los un moment diari de companyia telefònica. Es tracta d’un projecte que es realitza en coordinació amb el Centre d’Atenció Primària República Argentina (CAPRA).
Durant aquest període les visites a domicili s’han substituït per trucades telefòniques amb major o menor freqüència en funció del grau de necessitat de les persones majors que viuen soles. El seguiment se centra especialment en la vigilància d’acte-cuidats bàsics de salut (nutrició, exercici físic, medicines i estat d’ànim, mesures d’higiene bàsica de protecció, medicaments crònics.

Es tracta de donar resposta a l’emergència del coronavirus abordant aquest problema social present a la nostra ciutat acompanyant a les persones majors aïllades, que viuen completament soles.