Estrenem #UPaCasa, propostes de #UPValència per portar millor el confinament


La Universitat Popular de València posa en marxa la iniciativa #UPaCasa, una sèrie de propostes per a mantindre activa la comunicació i la participació col·lectiva amb la comunitat UP, arran del període de confinament indicat amb motiu de la declaració de l’Estat d’Alarma per #Coronavirus i a la suspensió de classes i activitats a les seues aules.

La primera proposta és #PintaDesDeLaFinestra, una iniciativa sorgida de participants de Pintura i Dibuix de #UPCabanyal que l’equip de formadors i formadores de l’activitat de ‘Pintura i Dibuix’ han fet extensiva a tota la comunitat UP. Qualsevol material i tècnica serveix per a dibuixar o pintar el que es pot veure des de la finestra de casa. Les obres s’exposaran en una mostra col·lectiva a final de curs o quan la situació respecte al #Coronavirus ho permeta.

El personal formador i responsables de centre de #UPValència continua treballant des de casa, realitzant teletreball, per a mantindre l’activitat i avançar en tasques de programació i preparació de continguts i activitats per a quan finalitze el confinament. Les persones que participen poden enviar una foto de la seua obra a [email protected]

Obra que ha dado inicio a #PintaDesDeLaFinestra

Obra que ha donat inici a #PintaDesDeLaFinestra

Les iniciatives de #UPaCasa es dirigeixen a totes les persones participants dels diferents centres UP, sense distinció de centres o activitats, així com a persones simpatitzants que desitgen conéixer les nostres activitats.

La #UPaCasa té com a objectius realitzar la nostra particular aportació a millorar l’estat d’ànim individual de les persones amb les quals #UPValència treballa diàriament en temps de normalitat, especialment d’aquelles que viuen en soledat;  superar les carències relacionals que comporta l’estat de confinament en els grups de persones formats entorn de les activitats de la Universitat Popular i animar a l’acció particular en iniciatives solidàries alienes a la Universitat Popular, a través de mitjans electrònics, dirigides a que cada persona es convertisca en agent social actiu.

Les activitats proposades en el programa #UPaCasa tindran en compte les possibles dificultats per a disposar de recursos específics per a la seua realització i les dificultats d’accés a mitjans digitals. A més, en general, no se centraran en aspectes docents de les diferents matèries, sinó en la dinàmica grupal de les activitats, la relació
entre persones creada entorn de les diferents activitats i en la capacitat de comunicació i interactuación entre el personal formador i les persones participants.
Així, els elements que impulsen aquesta iniciativa són el conjunt de principis i valors que impregnen i caracteritzen a la Universitat Popular, centrada en la participació social i l’aprenentatge al llarg de la vida per a una ciutadania activa, crítica i connectada.