El futur centre de la Universitat Popular a Campanar començarà a funcionar l’any que ve


L’alcalde de València. Joan Ribó, acompanyat de la regidora i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, visita el nou local on se situarà la Universitat Popular de Campanar.

Representants d’entitats socials i veïnals de Campanar han visitat este matí les instal·lacions del futur centre de la Universitat Popular (UP) Campanar, junt amb l’alcalde, Joan Ribó, i la regidora de Servicis Socials i presidenta de la UP, Isabel Lozano. El centre, de prop de mil metres quadrats, es troba a la cantonada dels carrers de l’Escultor Garcia Mas i del Pare Muedra, i començarà a funcionar el curs 2024-2025. L’alcalde ha manifestat que el local, que compta amb una inversió d’1.220.000 euros, “dona resposta a una reivindicació veïnal històrica”.

L’immoble es conserva en bones condicions, tot i que necessitarà una intervenció per tal d’adequar-loa les necessitats dels diferents servicis que allotjarà. Disposarà de dos aules per a classes de cultura general, valencià o informàtica, i altres dos més per als tallers de pintura o ceràmica. A més, hi haurà una sala polivalent on es desenvoluparan activitats de ball, gimnàstica o ioga, i un despatx d’atenció al públic i oficines. Altres espaispodran ser utilitzats per entitats del barri, i es podrà cedir-ne una part per ampliar el centre municipal de servicis socials de Campanar.

L’alcalde ha destacat la situació de la nova UP en una zona cèntrica i accessible del barri. Igualment ha posat de relleu l’amplitud; la lluminositat, “ja que compta amb nombroses finestres”, i l’entorn enjardinat, “que possibilitarà fer activitats a l’aire lliure”. Per la seua part, la regidora Isabel Lozano ha afirmat que el futur centre “permetrà dinamitzar i generar dinàmiques de participació social i cultural, no només d’aprenentatge en les aules, i col·laborar activament amb les organitzacions i entitats del barri, que precisament hui hi realitzen la primera visita”.

Lozano ha remarcat que, amb l’adquisiciód’este local, “es cobrirà el mapa complet de la ciutat quant a instal·lacions de la Universitat Popular”. Així, sumant la de Campanar, n’hi haurà 32 tant al nucli urbà com als pobles. L’edil ha anunciat que a mitjà termini n’hi haurà nous centres aTorrefiel i Malilla, la qual cosa“mostra la continuïtat i consolidació del projecte de la Universitat Popular a la ciutat de València”.

La Universitat Popular de València és un espai intergeneracional de trobada, aprenentatge i participació als barris. Gestiona la formació a les aules i cada curs organitzamés de 50.000 assistències a activitats i recursos culturals de la ciutat, com ara museus, exposicions, cinema o teatre, entre altres. Dos dels seus objectius principals sónaproximar la cultura a totes les persones i fomentar la participació ciutadana des de l’aprenentatge i el pensament crític. En la visita han participat també representants de l’AMPA CEIP Campanar, AMPA IES Campanar, Associació veïnes i veïns de Campanar, Banda de música Campanar i Campanar poble, associació de joves.