La plaça de la Reina acull la festa del 120 aniversari de la Universitat Popular


L’exposició fotogràfica sobre les experiències viscudes en esta institució, organitzada amb motiu de la commemoració del 120 aniversari, hi romandrà fins al dimarts 28 de febrer

La plaça de la Reina acull des de hui, i fins dimarts que ve, 28 de febrer, una exposició de fotografies que mostren vivències de les 6.000 persones matriculades en la Universitat Popular. Estes imatges, captades per Ana Escobar, reflecteixen emocions dels qui participen en les 60 activitats programades en els 31 centres que este organisme municipal té repartits pels barris i pobles de la ciutat, des dels quals s’han impulsat iniciatives socioculturals que han registrat més de 50.000 assistències.

 La presidenta de la Universitat Popular, la regidora Isabel Lozano, ha participat hui en la inauguració d’esta mostra, organitzada en el marc dels actes commemoratius del 120 aniversari de la Universitat Popular. I este acte, que ha congregat a més de 2.000 persones que “comparteixen l’estima per este projecte d’aprenentatge, cultura i participació social”, ha evocat el que va ocórrer en la conferència inaugural d’esta institució.

“En 1903 l’escriptor, polític i periodista Vicente Blasco Ibáñez, fundador de la UP, també va reunir a València a unes 2.000 persones, mobilitzades amb l’objectiu, vigent en l’actualitat, de fer accessible la cultura a totes les persones, acabar amb la desigualtat, i fomentar una ciutadania crítica, informada i conscient”, ha recordat la regidora, qui ha subratllat que actualment la Universitat Popular “no sols és sinònim de formació i aprenentatge”. “En els seus diferents centres –ha aclarit- també es combat la soledat no desitjada, es facilita la inclusió social, i les relacions veïnals i intergeneracionals”.

Per això, l’exposició de la plaça de la Reina, composta per 24 lones de 2 metres d’altura dissenyades per l’estudi Pilixip amb fotografies de gran format d’Ana Escobar, “recull somriures, complicitats, moments compartits i diferents escenes que confirmen que la Universitat Popular és un espai d’aprenentatge i participació pròxim, tal com han deixat escrit en una altra lona els qui hui han participat en esta inauguració que també ha sigut una trobada de participants de la UP”.

En esta la jornada, que s’ha celebrat prop de la que va ser la primera seu de la UP, al carrer Llibrers, també s’ha projectat un vídeo sobre la història i les activitats dels centres d’esta institució, “una de les que més persones mobilitza a València al voltant de la cultura i que, pròximament, obrirà un nou espai en Campanar”.

Entre altres projectes, Isabel Lozano ha parlat de l’“ampli programa d’activitats que es desenvoluparen enguany amb motiu del 120 aniversari de la Universitat Popular, entre els quals es trobaven esta trobada de participants, l’acte de reconeixement a entitats socials amb les quals la UP impulsa projectes socioculturals, que es va realitzar el passat 8 de febrer, o la Setmana del cinema, amb la qual ha omplit esta setmana més de 2.900 butaques.