El projecte “Dones del mercat” de la UP El Cabanyal ret homenatge a les venedores del mercat del barri


La Universitat Popular de València ret homenatge a les venedores del mercat del Cabanyal amb un projecte de retrats realitzats per les persones participants de les activitats del centre de la UP en el barri. El projecte es denomina “Dones del mercat” i té el seu origen en la commemoració del Dia Internacional de la Dona. En aquesta data el centre UP El Cabanyal va impulsar una iniciativa amb els seus grups de ‘Pintura i Dibuix’ per a recaptar informació sobre dones emblemàtiques del barri del Cabanyal i realitzar retrats d’elles a partir de fotografies.

Posteriorment, va sorgir la idea de realitzar un reconeixement a dones anònimes del barri i el projecte es va centrar en les emblemàtiques venedores del mercat. Els grups de l’activitat formativa de ‘Pintura i dibuix’ han desenvolupat diferents sessions de treball en el mercat per a treballar en els retrats de les venedores. El projecte ha conclòs amb el lliurament d’aquests retrats a les dones protagonistes en les seues parades del mercat.

L’objectiu del projecte és desenvolupar un procés d’aprenentatge, en aquest cas en l’àmbit de l’art, arrelat a la realitat del barri i el seu veïnat per a reconéixer, a més, a les dones que viuen i treballen en els espais quotidians i rellevants del Cabanyal i que formen part de la seua comunitat i la seua cultura.