Les UPs Borbotó i Camins al Grau visiten l’edifici i el museu de l’Ajuntament de València


Els centres UP, entre ells UP Borbotó, en Pobles del Nord, i UP Camins al Grau, han realitzat una visita guiada a l’edifici i el museu de l’Ajuntament de València. Una visita que forma part de les activitats programades pel servici municipal de Projectes Educatius i que compta cada curs amb una alta participació dels centres de la Universitat Popular de València.

L’activitat comença en la Plaça de l’Ajuntament, on en este moment es pot visitar l’arbre de Nadal consistorial i es pot observar detalls d’interés de la façana de l’edifici. Durant la visita a l’interior edifici de l’Ajuntament es repassen els aspectes arquitectònics, històrics i funcionals del mateix i l’evolució del seu entorn al llarg del temps. Es visita diferents dependències per a conéixer el Saló de Cristall, l’Hemicicle o Saló de Ple i el Museu Històric Municipal.

En estes dates, el saló de Cristall acull el Betlem municipal, en el qual es pot observar la reproducció d’una pintura de Joaquín Sorolla amb figures de Betlem, coincidint amb l’any Sorolla, en el centenari de la seua defunció.

La visita al Museu històric municipal permet conéixer part de la història més destacada de la nostra ciutat, ja que en ell es troba la Senyera de la ciutat de València, l’espasa i l’escut de Jaume I i el pendó de la reconquesta que van hissar els musulmans per a rendir la ciutat, entre altres objectes de valor històric.

La visita guiada permet també eixir al balcó del consistori.

Entre els objectius d’esta visita es troba el realitzar una aproximació al coneixement arquitectònic d’este edifici emblemàtic de la ciutat, acostar la Institució local a la població mitjançant el coneixement directe de l’òrgan de govern més pròxim a la ciutadania, l’orientació sobre l’accés als servicis que presta l’Ajuntament i l’aprenentatge del valor i respecte al patrimoni històric i arquitectònic.