Programa d’ activitats 8 de Març en els centres UP


L’Ajuntament de València dedica este 8 de març de 2024 a un moviment de grans dones: les esportistes. Elles són exemples de superació i conciliació. Són històries reals que inspiren a xiquetes i a dones a viure l’esport. Són: Dones en moviment.

 

En el marc d’esta data commemorativa la Universitat Popular de València organitza amb els seus 31 centres un programa d’activitats.

 

PROGRAMA 8M_2024 UNIVERSITAT POPULAR DE VALÈNCIA

 

 UP ALGIRÓS

-7 DE MARÇ A LES 10.00 h. Gimnàs del centre de UP Algirós. Xarrada: “Dona i salut”, a càrrec de Teresa Martín (Matrona i presidenta de la AAVV L’Illa). Contingut: La importància dels controls de mama i ginecològics. La detecció precoç et pot salvar la vida. Pràctiques d’exploració. Gestió dels estats d’ànim. Entrada lliure fins a completar aforament.

UP BENICALAP Espai sociocultural

-6 DE MARÇ. 10h. Taller: dones referents. Al llarg de la història s’ha silenciat i oblidat l’aportació de moltes dones per a construir una societat més igualitària i justa. A través d’este taller tindrem present la contribució d’algunes de les precursores i referents, entre altres àrees, de la promoció dels drets de les dones i la contribució a diferents àrees socioculturals des de la perspectiva intercultural. Amb la col·laboració del servici de Projectes Educatius de l’Ajuntament de València.

-6 DE MARÇ. 20.00 H. Teatre: El temps entre costures en el Teatre Olympia.

UP BENIMÀMET-BENIFERRI

-7 MARÇ. 17:30h. Projecció en aula del documental “*Woman” 2019 en UP.

UP BENIMACLET

– 04 DE MARÇ: Al matí inauguració de les exposicions de Dibuix i Pintura, Pintura decorativa, Anglés i Cultura General sobre CLARA PEETERS en el centre UP.

-06 DE MARÇ: A les 17.30 h. Conferència per Amparo Santamarina Siurana: Artista Plàstica, professora de la Universitat Politècnica de València.

UP CASTELLAR-l’OLIVERAL /EL FORN D’ALCEDO

-6 DE MARÇ. 9.30 h. Marxa femenina: cap al Parc Central de València, on es visitarà amb guia el parc i les Naus de Ribes, així com el centre UP Ribes Espai sociocultural de la Universitat Popular. Després de la visita, la marxa contínua fins al Mercat de la Impremta per a realitzar un esmorzar. Per a finalitzar l’eixida, s’assistirà a la Mascletà de l’Ajuntament de València.

-6 DE MARÇ. 17H. Inauguració exposició: “Foto-Síntesi” realitzada per participants d’Artesania i Pintura i Dibuix de la UP. S’exposarà en l’Hall. En ella es ressalta la síntesi pictòrica personalitzada a partir de diferents prototips de dona. Rellevància del paper reivindicatiu que exerceix la dona en l’aposta per una societat més sostenible, equilibrada i ecològica (Concorde al nostre projecte de centre “Verd-a prop”).

-7 DE MARÇ. 10 h. PONÈNCIA: “4a Conferència Inaugural de la Universitat Popular de València: la crítica històrica sobre la Dona” (originalment de Anselmo Arenas) serà impartida per la formadora Mª Carmen Pérez Rodrigo. Es destacarà el paper de la dona en la Universitat Popular des dels seus orígens. La xarrada es realitzarà a l’aula de Formació General/Anglés de la UP.

UP CIUTAT VELLA

-5 DE MARÇ. 16.30 h “VI Edició de Testimoniatges de Dones de la UP ciutat Vella” es realitza en la UP CIUTAT VELLA.

-6 DE MARÇ. 10.00 h. Taller: “Dones referents”. Al llarg de la història s’ha silenciat i oblidat l’aportació de moltes dones per a construir una societat més igualitària i justa. A través d’este taller tindrem present la contribució d’algunes de les precursores i referents, entre altres àrees, de la promoció dels drets de les dones i la contribució a diferents àrees socioculturals des de la perspectiva intercultural. Col·laboració del servici de Projectes Educatius Ajuntament de València.

UP EL CABANYAL

-7 MARÇ. 10H. Exposició: fotografies “Esport i dona: dones en moviment”. Són fotografies preses a les aules durant la realització d’activitat física.

-7 MARÇ. 10H. Exposició: Retrats de dones emblemàtiques: escriptores, artistes, investigadores del segle XX.

-7 MARÇ. 10H. Inauguració exposició HAIKUS I HAIGAS. S’han realitzat poemes mitjançant el sistema d’Haiku i eixe poema s’ha plasmat gràficament.

UP ELS ORRIOLS

– 4 DE MARÇ. 10:45H: Inauguració VIIIª EXPODONA: Comerç local, Dones Extraordinàries. Es pot visitar durant el mes de març en horari d’obertura del centre.

– 5 DE MARÇ. 10:30H: Poesia per la Dona. En la façana principal de l’Alqueria. Recital de poesia a càrrec de l’activitat de Formació General del nostre centre i la AAVV Orriols – Rascanya.

– 7 DE MARÇ. 20.00 H: Teatre: El Temps entre Costures. Espectacle musical en el Teatre Olympia de València.

UP JESÚS

-13 DE MARÇ. 12 h. Parc Natural de l’Albufera. Lectura breu de poemes: “Els arbres escolten”. Grup del centre UP Jesús.

UP MALVA-ROSA

-5 DE MARÇ. 15 H. Exposició: Albarelos de ceràmica i paisatges de pintura. Centre*UP Malva-rosa. Duració: Del 5 de març al 30 d’abril. Obert al públic.

-6 DE MARÇ. 16-18H. Taller: “Pachamama”. Creació d’escultures de fang. Activitat d’aula.

-7 DE MARÇ. 10H. Taller de memorització. Activitat d’aula.

-7 DE MARÇ. 11H. Inauguració exposició d’obres de la UP Sant Isidre, UP Pobles del Nord i UP Malva-rosa. Oberta al públic.

-7 DE MARÇ- 18-20H. Lectura dramatitzada i lliurament de premi literari per Dons de la Malva.

UP MARXALENES

-8 DE MARÇ. Dones referents. 10.30 hores. Sala polivalent. Al llarg de la història s’ha silenciat i oblidat l’aportació de moltes dones per a construir una societat més igualitària i justa. A través d’este taller tindrem present la contribució d’algunes de les precursores i referents, entre altres àrees, de la promoció dels drets de les dones i la contribució a diferents àrees socioculturals des de la perspectiva intercultural. Col·laboració amb el servici de Projectes Educatius Ajuntament de València.

-8 DE MARÇ. Xocolatà. 9h La *Cafeteria Pilot. Grup a l’aula.

-24 DE GENER. Teatre Rialto. 10.30. “*Perquè t’estime” de Carles Alberola.

UP NA ROVELLA

-5 DE MARÇ. 11 hores. Aula de cultura. Xarrada: a càrrec de Beatriz López Mollá, Treballadora SS del centre de salut de la Font de Sant Lluís TOTISALUT patrocinada per la Generalitat Valenciana. Contingut: Joc per a tractar interrogants en temes de salut de la dona i moltes més àrees personals i socials.

-5 DE MARÇ. 17 h.  Sala d’actes. Ponent: María Carmen Rodrigo. Crítica històrica sobre la dona de la 4a Conferència Inaugural de UP de València de D. Anselmo Salinas, revisada 121 anys després

-6 DE MARÇ. 10 h. Sala d’actes. Xarrada. Dones en l’esport. Ponent: Mar García Travé. UP NOU MOLES

-7 DE MARÇ. 10h. Recorregut per la Gola de Pujol i menjar de convivència en el Palmar.

-MES DE MARÇ. Elaboració d’un informe sobre la pràctica de l’esport en la UP de Nou Moles-Abastos. Es realitzaran entrevistes individuals a les participants per a conéixer els seus hàbits esportius.

UP PALAUET D’AIORA

-27 DE FEBRER. 17 H. Xarrada. “Dona i 1a Guerra mundial”. Col·laboració amb Biblioteques Municipals.

-28 DE FEBRER. 10:30H. Presentació del llibre d’Elisa Sanchis “Una memòria desantendida”. Els diaris de Silvia Mistral, Luisa Carnés i Victoria Kent”. Conjunta amb AAVV L’Illa.

-5 DE MARÇ. 17H. Cinema fòrum: Projecció d’un documental sobre dones obreres valencianes. Inici de la seua organització. Comptarem amb el director del documental, Vicent Gregori. Conjunta amb AAVV L’Illa.

-5 DE MARÇ. 10.30 h. Recital de poesia a càrrec de Carmen Arnau i Mª José Juan. “Som poesia”.

-6 DE MARÇ. 10.30 h. Xarrada. “La història del moviment organitzatiu de les dones durant el segle XIX i XX. ” Col·laboració amb Igualtat del Marítim.

UP POBLES NORD 1 (BORBOTÓ, MASSARROJOS i POBLE NOU)

-6 DE MARÇ. 15:30H. Aula d’informàtica. Buscarem informació en internet sobre dones referents en l’esport, per a realitzar un dossier.

-7 DE MARÇ.

16h Xarrada sobre: Dona, esport i naturalesa.

17h. Taller d’impressió vegetal sobre fang amb imatges de dona i naturalesa.

UP POBLES NORD2 (CARPESA, LES CASES DE BÀRCENA I BENIFARAIG)

– 6 DE MARÇ i 7 DE MARÇ. 17 h. Cinema-Fòrum. Pel·lícula per determinar.

UP RUSSAFA-UP RIBES.

– 12 DE MARÇ. 11 h. DONES REFERENTS. Al llarg de la història s’ha silenciat i oblidat l’aportació de moltes dones per a construir una societat més igualitària i justa. A través d’este taller tindrem present la contribució d’algunes de les precursores i referents, entre altres àrees, de la promoció dels drets de les dones i la contribució a diferents àrees socioculturals des de la perspectiva intercultural. Col·laboració amb Projectes Educatius Ajuntament de València.

– 14 DE MARÇ. 10.30 a 12.00 h. Jornada: “L’esport unix, integra i iguala”. Activitat a l’aire lliure de l’activitat de Gimnàstica al Parc Central, guiada pel formador Adán Peñalver.

UP SANT ISIDRE

-7 DE MARÇ. 17:30h. Sala multiusos de la UP de San Isidro. Docufórum. Projecció de dos documentals de la Fundació Esportiva Municipal de València: “Campiones invisibles” i “Campiones sense límits”. Estos documentals tenen per objectiu donar visibilitat a les dones esportistes, disminuir les diferències de gènere en la pràctica esportiva i donar a l’esport femení el protagonisme que es mereix. Posteriorment a la projecció dels documentals realitzarem una xarrada/debat.