Programa d’activitats #8M Dia de la dona als centres #UPValència


Vos presentem el programa d’activitats amb motiu del #8M Dia de la Dona, als centres de la Universitat Popular de València.

2-31 de març de 2020

#UPORRIOLS

Exposició “Dones que connecten”. Exposició per a visibilitzar el paper de la dona a l’àmbit de les noves teconologies. Realitzat per l’alumnat de totes les activitats del centre. Des del 2 març fins el 31 de març en l’horari d’apertura del centre (dilluns a dijous laborals). Centre de la Universitat Popular Orriols. C/ Santiago Russinyol, s/n (Alqueria Albors). Entrada Lliure

 

2 març de 2020

#UPBORBOTÓ

Confecció i Exposició d’un Mural amb carrers i semblança de dones a València. De 9 a 13 hores en UP Borbotó (Plaça Monreal 8). Organitza Aula d’informàtica. Obert al públic

#UPROVELLA

Xarrada-Col·loqui sobre el 8 M. Organitza la UP Rovella (C/ Arabista Ambrosio Huici s/n.  16 hores. Obert al públic.

2 i 4 març de 2020

#UPMASSARROJOS

Exposició d’un Mural amb carrers i semblança de dones a València. De 5 a 17 hores en UP Massarrojos (Alcaldia. Carrer Mossén Bau, 12) Obert al Público.

3 de març de 2020

#UPCASTELLAR

Presentació del llibre “Modernes, lliures i preparades”, de Wilson Ferrús a càrrec del seu autor. Organitza UP Castellar. 17:30 h. Biblioteca Centre cívic Castellar (c/ Poetessa Leonor Perales s/n). Obert al Públic. 

4 de març de 2020

#UPAIORA

Presentació de poemes i dibuixos d’Amparo Fernández, una selecció de les seues obres “Estimar, viure, lluitar i sentir” i “Vivències de tu cap a mi o fora del meu melic”. Organitza Universitat Popular Aiora. 4 de març a les 17 h. Espai Sociocultural Palauet d’Aiora. Saló d’actes. Sants Just i Pastor, 98. Entrada lliure (màxim 80 places)

#UPCABANYAL

Conferència “Contem històries de dones d’ací”, per Rosa i Manola Roig Celdá. 18 hores. Biblioteca de Cabanyal-Canyamelar (c/ Reina 85). Oberta al públic 

4 i 5 de març de 2020

#UPCARPESA

Xarrada-debat  sobre  “Retrat d’una dona en flames” / “El somriure de Mona Lisa”. Es parlarà sobre la situació actual de les dones i la seua evolució des de mitjan segle passat. 17 hores en UP Carpesa (C/ Apòstol Sant Pere, 21). L’entrada és lliure per al públic en general i no cal inscripció prèvia.

#UPCABANYAL

Recorregut guiat “Camins en femení” en el qual es dóna visibilitat a dones emblemàtiques valencianes. Duració aproximada de dues hores i mitjà. 11 hores. Reserves en la UP de Cabanyal (c/ Beat Juan Grande 10). Obert al públic.

4 a 11 de març de 2020

#UPRUSSAFA

Confecció i presentació de l’Exposició “LA LLETRA AMB FANG ENTRA”. UP Russafa (C/ Dénia 39).

DESCRIPCIÓ: el grup de “’Las Sinsombrero’ de Russafa” (grup de la activitat Formació Bàsica), ens demostraran que la lletra amb fang entra millor. Des de Mesopotàmia amb les seues “tauletes” en escriptura cuneïforme va quedar manifest que perquè les paraules no se les emportara el vent calia grabar-les en fang…

OBJECTIUS: aquest taller conjunt amb les persones participants de l’activitat de ceràmica, pretén donar visibilitat a les paraules de grans dones de la literatura i demostrar que sovint una paraula val més que una imatge. D’altra banda, és un homenatge a tots aquells oficis tradicionals, moltes vegades oblidats, relacionats amb el món de la terrisseria: cantirers, “botijers”, “ollers”…, la major part d’ells extingits.

Les participants de Ceràmica col·laboraran amb “Las Sinsombrero” explicant i ajudant amb les diferents tècniques de ceràmica.  Finalment s’exposarà en el centre a mode de mural.

 5 de març 2020

#UPORRIOLS

Taller “Poemes de dones”. Lectura per participants de la UP i per veïnat del barri d’Orriols de diferents poemes escrits per dones que tenen en comú la temática femenina. Realitzat amb la col.laboració de l’Associació de veïns i veïnes d’Orriols Rascanya. Dijous, 5 de març a les 10:30 h. Centre de la Universitat Popular Orriols. C/ Santiago Russinyol, s/n. (Alqueria Albors). Saló del Molí. Entrada Lliure.

#UPAIORA

Cineforum sobre el documental “La cicatriu de Paulina”. Organitza Universitat Popular Aiora. Col·labora Amnistia Internacional que portarà la pel·lícula i moderarà el debat posterior. Dia 5 de març a les 17 hores. Dirigit a Persones adultes interessades (aforament de 80 places). Espai Sociocultural Palauet d’Aiora. Saló d’actes.  Santos Justo i Pastor 98

#UPTRAFALGAR

Projecció pel·lícula “La batalla dels sexes” Directors Valerie Faris i Jonathan Dayton. 5 de març a les 10.00 hores. Centre UP Trafalgar. C/ Trafalgar, 34. Entrada lliure

#UPTRAFALGAR

Xarrada “Com detectar el masclisme”. Parlarà la Tècnica de Unitat d´Igualtat Maritim, Ángela Mena Ponce. Dia 30 de març a les 17.00 hores. Aula A02. Centre UP Trafalgar. C/ Trafalgar, 34.  Obert a tot el públic.

 

#UPMARXALENES

VideoForum sobre el 8 de març. (c/Vicente Peris, 3). 16 hores. Entrada lliure.

 

#UPPOBLENOU

Alcaldia (Camí de Moncada, 205). TALLER D’ECOLOGIA: FRAGÀNCIES I SABONS ORGÀNICS. 5 març de 15 a 19 hores.Organitza Aula d’Artesania. Obert a participants del Centre.

 

6 de març de 2020

#UPAIORA

II edició de Jornades “DÓNA’T Al BARRI”. Organitzen els Centres Municipals de Joventut de Algirós i Grau-Port. La UP Aiora participa en l’activitat “LA PLAÇA DE TOTES” per a celebrar el Dia Internacional de la Dona.  6 de març de 17 A 20 H. Esplanada enfront del local de la Regidoria de Joventut. C/ Clara Campoamor, 91. Entrada lliure 

9 al 12 de març de 2020

#UPCASTELLAROLIVERAL

Exposició “Dones en relleu”. Aula pintura Universitat Popular. De 10-13 i 16-19 hores. UP Castellar (c/ Poetessa Leonor Perales s/n) Obert al públic

9 de març de 2020

#UPELPALMAR i #UPPINEDO

Eixida cap a la mascletá de Plaça Ajuntament en commemoració del Dia de la Dona. Menjar posterior. 12 hores. Dirigida a participants dels centres UP.

#UPELPALMAR i #UPPINEDO

Visionat del documental sobre “vida i obra de Frida Kahlo”. 16 hores en Cines ABC Park. Obert al públic.

10 de març de 2020

#UPMORVEDRE

Taller lectura col·lectiva de Poesia. 10 de març a les 17.00 hores. Centre UP Morvedre. Plaça Roncesvalles, 8. Obert al públic.

#UPCIUTATVELLA

IV Trobada de testimonis de dones de UP Ciutat Vella (C/ Sant Miquel 14). Xarrada entre dones de diferents edats de la UP CIUTAT VELLA, que donen els seus testimonis i experiències al voltant de la igualtat i la seua vida. 16:30 hores. Oberta al públic.

#UPMARXALENES

Assistència a l’obra de Teatre “Anestesiades” al Teatre Olympia. 18 hores. Inscripció prèvia en la UP Marxalenes (c/Vicente Peris, 3).

#UPMARXALENES

Exposició a l’aula de treballs i vídeo realitzat per les participants de Formació general i Formació Bàsica. 16 hores. UP Marxalenes (C/Vicente Peris, 3).

 11 de març de 2020

#UPELPALMAR i #UPPINEDO

Visista exposició de Encarna Sepúlveda “Trenant el temps”. Objectiu de visibilitzar el paper de la dona treballadora en l’Art. 10:30 h al Palau Valeriola de València.

 12 de març de 2020

#UPCASTELLAR

Gran paella de la UP Castellar (C/ Poetessa Leonor Perales s/n) per a commemorar el “Dia de la Dona”. Carpa Fallera en el mateix carrer. 13 hores. Per a participants de la UP.

Més info: https://www.8m2020valencia.com/es

https://twitter.com/i/status/1232586699148013568