Rissosfera: connexions per a la vida. Exposició en La Rambleta.


La rissosfera és la zona del sòl pròxima a les arrels de les plantes on es desenvolupa la vida microbiana i també el tema que ha centrat el treball de totes les activitats de l’àmbit de les arts plàstiques del centre UP Jesús aquest curs 22/23. El resultat és ‘Rissosfera’, una mostra multidisciplinària, d’escultura, pintura i instal·lació,  que ofereix una mirada diversa i única a les arrels i la vida microbiana, on les connexions són l’element fonamental. Composta per prop de 200 obres, aquesta exposició s’endinsa en la terra per a mostrar un complex món subterrani d’increïble bellesa, on allò oculte es mostra a la llum per a descobrir un entramat dinàmic i variable en constant moviment. 

L’exposició pot visitar-se a la Biblioteca municipal Clara Santiró i Font del centre cultural La Rambleta fins al 30 de juny de 2023.

La rissosfera està composta per sòl, arrels, microorganismes amb diverses funcions, nutrients, substàncies orgàniques i aigua. En aquesta regió edàfica interactuen les arrels de les plantes amb el sòl i els seus microorganismes, la qual cosa en conseqüència reporta beneficis per a les plantes, millora la fertilitat del sòl i afavoreix la degradació de substàncies químiques tòxiques.  Tots aquests elements i processos són els que han guiat i nodrit el procés de creació que les persones participants de Dibuix i Pintura, Artesania i Ceràmica d’aquest centre UP han desenvolupat a les seues aules. L’objectiu: abstraure l’essència i encuriosir per a observar l’entorn des d’un altre lloc buscant maneres diferents de representar aqueixa visió fragmentada, on l’important és el procés, el recorregut realitzat des de la primera idea fins a l’última.