[LES MILLORS FOTOS ] Més de 500 participants de la UP visitaran l’exposició Word Press Photo


John Moore WP Photo

John Moore WP Photo

Prop de 500 participants d’onze centres de la Universitat Popular de València visitaran en la Fundació Xirivella Soriano l’exposició World Press Photo,  una mostra que permet gaudir i aprendre amb la millor fotografia del món i que compleix la seua setena edició a la ciutat de València.

L’exposició, que renova el seu compromís amb València també a través de l’espai fotogràfic Doctornopo, recull algunes de les millors imatges dels esdeveniments informatius més rellevants de l’any i és un referent internacional de compromís amb el periodisme gràfic i la llibertat d’expressió.

Els centres de la Universitat Popular que portaran els i les seues participants a l’exposició són els d’Algirós, Benimàmet, Nou Moles, Russafa, Castellar-L’Oliveral, Trafalgar, Benifaraig, Carpesa, Les Cases de Bàrcena, Marxalenes i Pinedo.

Les fotografies de la mostra estan classificades en diferents categories que inclouen diferents realitats vitals i fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals. La mostra es compon de les produccions guanyadores del prestigiós concurs World Press Photo  i està formada per 150 fotografies i 9 creacions multimèdia que representen les millors creacions de l’any 2018. Cada any la mostra roda per 100 ciutats de 45 països de tot el món i és visitada per més de 4 milions de persones.

L’exposició permet conèixer millor la actualitat internacional, especialment els principals conflictes bèl·lics i socials, les migracions, les persones refugiades, qüestions de gènere, maternitat, educació,  natura i medi ambient. Al temps permet conèixer el treball de professionals de la fotografia compromesos en defensa de la llibertat d’expressió, els drets humans i el dret a la informació.

A més la selecció d’enguany centra l’atenció en històries i relats més humans i de major profunditat.  Cal destacar la presència d’un guanyador valencià, Ángel Fitor, especialista
en fotografia submarina i una sèrie de la brasilera Luisa Dörr sobre les falleres de València.

La fundació World Press Photo és una fundació independent sense ànim de lucre fundada a Amsterdam. Dedica el seu esforç al desenvolupament i el foment del periodisme gràfic i la fotografia documental, a la dignificació i el reconeixement de la professió, i a la defensa de la llibertat d’expressió, del dret a la informació i el seu lliure intercanvi.

La Universitat Popular participarà a més en el programa didàctic de la mostra, preparat i conduït per persones expertes, una activitat participativa d’aprenentatge que permet aprofitar majorment l’experiència de la visita l’exposició  i fomentar  la sensibilització, l’empatia i el pensament crític.

 

About