Tallers interculturals de balls i gastronomia en col·laboració amb Cruz Roja


La Universitat Popular de València acull un cicle de tallers interculturals de Creu Roja que tenen per objectiu promoure la interacció i l’intercanvi de cultures i sabers entre la població migrant i d’acolliment, per a facilitar la inclusió i afavorir la convivència de la població migrant a la ciutat de València.

Els tallers permeten conéixer els costums i tradicions d’altres països, afavoreixen les relacions entre persones de diferents cultures i permeten reflexionar sobre el concepte de diferència com a font de riquesa.

La col·laboració entre Creu Roja i la Universitat Popular de València facilitaran trobades interculturals entre les persones participants de diferents centres de la UP, veïns i veïnes de cada barri i associacions, entre elles de persones migrants. Les organitzacions que col·laboren són: Asociacion Cuauhtemoc de México,  Samahang Pilipino SA Valencia,  Casa Chile,  AVEC asociación venezolana, Colombia Tierra Querida,  Asociación Cultural Volga – Casa de Rusia en Valencia y Asociación Cultural, Social i Empresarial de Hispanoamericanos en Valencia.

Els tallers, de 90 minuts, seran sobre Gastronomia i Ball i es desenvoluparan en els centres UP d’Aiora, Algirós i Russafa.


Preparación del taller en UPAlgirós

Taller de Diversitat Gastronòmica.

Es promourà l’intercanvi cultural de receptes de cuina típiques de cada país d’origen. Amb el resultat, mitjançant el departament de Salut de Creu Roja s’analitzaran nutricionalment les receptes presentades i s’afegirà les propostes de millora nutricionals que s’haja detectat. També s’elaborarà fitxes nutricionals que es publicaran en les UP i plataformes digitals.

Dates i horaris:

UP Russafa: 12 de maig a les 16.30 h

UP Algirós: 19 de maig a les 11 h (Taller 1) i a les 17 h (Taller 2)

UP Cabanyal: 8 de juny a les 17 h

UP Aiora: 14 de juny a les 11 h


Taller de Diversitat cultural: balls

Mitjançant aquest taller s’intercanviarà el coneixement del conjunt de balls o danses, abillaments i cançons del país d’origen i de la ciutat de València.

Dates i horaris:

UP Russafa: 11 de maig a les 10 h

UP Algirós: 26 de maig a les 11 h (Taller 1) i a les 17 h (Taller 2)

UP Cabanyal: 7 de juny a les 17 h

UP Aiora: 16 de juny a les 17 h

La diversitat lingüística i artesanal i la cultura musical es treballaran de manera transversal durant els tallers de gastronomia i balls típics. Tots els tallers comptaran a més amb un bloc inicial sobre història i cultura amb aprenentatges sobre geografia, població, evolució, idioma, entre altres.


Places limitades

Inscripció prèvia obligatòria en cada centre UP.