Una setmana per a celebrar el cinema espanyol en els centres UP


La Universitat Popular de València celebra del 3 al 6 d’octubre l’efemèride del Dia del cinema espanyol amb la projecció de 3 pel·lícules espanyoles en els seus centres. Durant diversos dies els centres UP ofereixen les pel·lícules :

🎞 “Els inicis del cinema”, curts de cinema dels inicis (1896-1905).

🎞 “Estiu 1993” (2017) de Carla Simón, en versió original i doblada al castellà.

🎞 “Cançons per a després d’una guerra” (1971), de Basilio Martín Patino, acabada de restaurar per Filmoteca Espanyola.

Filmoteca Espanyola ha posat les tres produccions a la disposició de centres educatius i socioculturals per a la seua projecció en espais i equipaments que no siguen pròpiament cinemes.  A més, també ha posat a la disposició dels centres les guies didàctiques de les tres pel·lícules, per a facilitar el treball a l’aula. Les #guíesdidáctiques de les pel·lícules poden descarregar-se ací:

La Universitat Popular de València recolza des de fa anys el cinema espanyol mitjançant la realització de Jornades del Cinema Espanyol cada curs. Una activitat que únicament es va ajornar amb motiu de la pandèmia.
Per al curs 2022/23 #UPValència reprén la celebració participant en la iniciativa de la Filmoteca espanyola, l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) i el Ministeri de Cultura i Esport, sota el títol de #ElMomentDelNostreCinema i #DiaDelCineEspañol.
La de 2022 és la segona edició d’aquesta efemèride que el Consell de Ministres va acordar en 2021 celebrar cada any el 6 d’octubre a fi de reconéixer el paper de les i els cineastes i la seua influència i importància en la vida cultural i social del nostre país, així com el valor patrimonial del nostre cinema. La data triada correspon al dia oficial del final de la producció de “Esa pareja feliz” (1953) de Juan Antonio Bardem i Luis García Berlanga Berlanga.

Més informació www.diadelcineespanol.com

#UPGestioCultural #CulturUP  #ElMomentDelNostreCinema