UP València i la Federació Espanyola d’Universitats Populars projecten noves col·laboracions


La Universitat Popular de València ha rebut a la presidenta de la Federació Espanyola d’Universitats Populars (FEUP), Mónica Calurano Vellarino, i a la Coordinadora General d’aquesta entitat, Montserrat Morales Corraliza, per a conéixer els nous programes i projectes de la FEUP i concretar la participació de UP València en aquests.
La Universitat Popular de València és membre d’aquesta federació, de la qual formen part dues-centes universitats populars d’Espanya. Des del curs 2016/17 UP València desenvolupa projectes en col·laboració amb la FEUP amb càrrec a la partida del 0’7% de l’IRPF per a fins socials, desenvolupant tallers i cursos de formació dirigits a dones per a l’alfabetització digital, la millora o la cerca d’ocupació, la reducció de la bretxa digital i l’emprenedoria, sota l’empar del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i de l’Institut de les Dones del Ministeri d’Igualtat.
Un dels nous projectes de la FEUP en els quals la Universitat Popular de València estudia la seua participació és una escola de transició energètica, els objectius de la qual estan en línia amb l’eix de treball sobre sostenibilitat que UP València ve desenvolupant a partir de la declaració de València com a “Capital mundial de l’alimentació sostenible” en 2017 i en sintonia amb la recent declaració de València “Capital verda europea 2024”.
La presidenta de la FEUP també va presentar el llibre blanc de les universitats populars, per a una ciutadania conscient, participativa i responsable; un document base per a donar resposta als nous desafiaments socials. Arran del treball realitzat amb el llibre blanc, s’està desenvolupant un programa d’enfortiment d’universitats populars, que implica un treball sistematitzat i professional per a intervindre en les UP amb l’objectiu d’acompanyar el seu procés de creixement i enfortiment.
D’altra banda, també és una novetat la creació d’una editorial pròpia de la FEUP, que s’estrena amb la publicació de set títols, dedicats a cadascun dels desafiaments per al segle XXI: educació, cultura, igualtat, ocupació, tecnologia, salut i sostenibilitat. Les obres són d’elaboració col·lectiva i compten amb la col·laboració de professionals de diferents universitats populars, de l’àmbit acadèmic i de diferents administracions públiques.