L’alcaldessa anuncia la posada en marxa de dos nous centres de la Universitat Popular a Torrefiel i Malilla


  L’alcaldessa de València, María José Català, ha anunciat este dijous durant la seua visita a la Universitat Popular de Na Rovella amb motiu de l’inici del curs 2023-24, que des de l’Ajuntament “s’apostarà, com plantegem en el nostre programa electoral, per la posada en marxa de dos centres més de la Universitat Popular (UP) a Torrefiel i Malilla durant esta legislatura”.

Catalá ha indicat que la UP “es va constituir històricament com a part essencial d’este Ajuntament i així ha de continuar sent” i, per això, ha afirmat que l’objectiu “és millorar la formació i, en concret, atendre estos centres tan interessants de la nostra ciutat amb tot el carinyo del món, ja que la gent que entra ací ve a ser feliç”.

En este sentit, l’alcaldessa ha indicat que “m’agradaria que tinguérem la capacitat que totes les persones majors de 65 anys o les que tinguen inquietuds o necessitats de formació s’acostaren a la Universitat Popular no sols per a rebre-la sinó per a ser una mica més felices”.

 

“Volem impulsar la forma d’aprenentatge, participació i convivència que representa la Universitat Popular, per la qual cosa en este curs reforçarem la seua faceta soci cultural i ampliar les possibilitats de participació a un major nombre de persones”, ha subratllat Catalá.

Així, l’alcaldessa ha explicat que “es potenciarà un programa de conferències, al llarg de tot el curs, sobre temes d’interés social que estiguen d’actualitat i que suposarà un complement molt atractiu a l’oferta d’activitats que presenta la UP”.

María José Catalá també ha destacat que estos centres “es bolquen en els barris i en la gent que té inquietuds de formació” i ha afegit que “és un gust comptar amb tot el personal que tenim treballant en la Universitat Popular per a poder oferir una oferta formativa tan important, ja que hi ha entorns que precisen molta més atenció perquè hi ha persones majors que viuen soles o persones extragueres que necessiten reforçar l’idioma o persones que necessiten tancar la bretxa tecnològica”.

Actualment, la Universitat Popular de València té 31 centres repartits per tota la ciutat i quasi 6.000 persones inscrites, de les quals 5.429 estan matriculades per al curs 2023-24 i 500 places previstes per al programa “Coordenades”. A més, l’oferta formativa per a este curs contempla 47 activitats de cicle llarg (de setembre a juny) com a filosofia pràctica per a la vida moderna, ioga, formació general i bàsica, informàtica, anglés (en formats diferents per a l’aprenentatge escrit i oral, amb cançons i per al turisme), gimnàstica, fotografia, comunicació i una diversitat d’activitats artístiques com a pintura i dibuix, artesania, ceràmica i restauració de mobles, entre altres.

Així mateix, el pròxim 2 d’octubre començarà també el període de matrícula per a huit cursos nous del programa “Coordenades”, que permetrà l’ampliació en més de 500 places per a tallers curts que es desenvoluparen en 20 centres de la UP.