Nous tallers gratuïts per a una dieta més saludable i sostenible


La Universitat Popular de València obri la inscripció per a la segona edició del programa formatiu “La nostra dieta, el nostre planeta” amb una oferta d’onze tallers pràctics i gratuïts que es desenvoluparan de novembre a febrer en els centres UP Ribes Espai Sociocultural i UP Palauet d’Aiora.

Es tracta de promoure una dieta més saludable, sostenible i justa facilitant la formació de la ciutadania en este àmbit a través dels centres de la Universitat Popular.

El programa és una iniciativa de l’ONG Justícia Alimentària, amb el finançament de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i de la Conselleria d’Agricultura.  Promou l’aprenentatge sobre com mengem, ingredients nocius, etiquetatge i publicitat, impactes ambientals de la producció i el consum d’aliments, disseny de menús saludables i sostenibles, el potencial de les iniciatives comunitàries i veïnals i l’agroecologia, entre altres continguts.

Calendari:

Classes teòriques i pràctiques, visites i taller de cuina

La metodologia es basa en sessions teòriques i pràctiques, dins i fora de les aules de la Universitat Popular, visites guiades a l’horta i a un obrador de pa agroecològic i un taller de cuina enfocat en la preparació d’aliments de temporada i de proximitat.

En la primera edició de “La nostra dieta, el nostre planeta” van participar més de 70 persones i com a resultat es van crear dues comunitats d’aprenentatge amb més de 50 persones interessades a aprofundir i continuar formant-se en alimentació conscient i en la transició ecosocial.

La inscripció ha de fer-se a través d’este FORMULARI. La primera sessió serà el 2 de novembre en UP Ribes Espai Sociocultural i el cicle finalitzarà el 15 de febrer en este mateix centre. Totes les sessions es repetiran en els dos centres de la UP que acullen la iniciativa.

Justícia Alimentària és una associació amb més de 30 anys de vida que promou l’educació i la mobilització per a un model alimentari saludable, sostenible i just des de la cooperació. A més promou el dret a l’alimentació adequada, nutritiva i sostenible de totes les persones, especialment dels col·lectius més vulnerables.

📧 Tens preguntes o prefereixes inscriure’t per correu electrònic? Escriu a [email protected].

Més informació: https://justiciaalimentaria.org/actualidad/nuestradieta-2/

#AlimentaciónSostenible #JusticiaAlimentaria #DietaSaludable #UPSaludable